En poursuivant votre navigation sur https://deelnemers.klimmentegenms.nl, vous acceptez l'utilisation de cookies pour réaliser des statistiques de navigation et vous permettre de partager des contenus sur les réseaux sociaux.

Fermer

2 685 €

collectés sur 4 000 €

67%

140
jours restants

65

contributeurs

Partager cette page de collecte

Le projet
L'équipe
Les contributeurs
Les actus
Commentaires

Motivatie

Ongeveer 2 jaar terug werd bij mijn broer MS vastgesteld. Ik zag hoe hij en zijn vrouw hun toekomstbeeld moesten bijstellen en daar nog steeds mee worstelen. Ik zag hoe mijn ouders per dag een jaar ouder werden. Ik voelde bij mezelf het verdriet en de machteloosheid. Machteloosheid omdat vanzelfsprekende dingen voor iemand met MS niet meer vanzelfsprekend zijn en je daar als directe omgeving niets aan kan veranderen. Vanwege de afstand tussen de woonplaatsen van mijn broer en mij is het sowieso lastig hulp te bieden in alledaagse dingen. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nu hulp in alledaagse dingen terwijl je eigenlijk in de bloei van je leven zit? Gelukkig kan ik iets betekenen door mij in te zetten via KlimmenTegenMS en de Mont Ventoux zo vaak mogelijk met de racefiets te beklimmen.

Doelstelling

De primaire doelstelling is het ophalen van geld dat nodig is om onderzoek naar een effectieve behandeling van MS mogelijk te maken, want onderzoek is de sleutel naar leven met of zelfs zonder MS. Mijn broer neemt deel aan een DNA-onderzoek waarin medicatie gekoppeld wordt aan DNA-profielen. Dit om in een vroeger stadium van MS te bepalen welke medicatie goed kan werken. Ik zie dit als een soortgelijk onderzoek als dat van Dr. Inge Huitinga naar microglia-clusters in de hersenen en het signaleren van MS in een vroeg stadium. Vorig jaar stelden de stichtingen MoveS en MS research 100.000 euro beschikbaar voor dit onderzoek. Dat het geld dat jullie doneren bij onderzoek terechtkomt waar mijn broer direct mee te maken heeft, voelt enorm goed.

Natuurlijk is er dan ook nog de sportieve doelstelling, die sterk gekoppeld is aan het weer. De Mont Ventoux is onberekenbaar en de temperatuurverschillen tussen het dal en de top kunnen enorm zijn. Het kan 10 juni regenen, hard waaien of juist bloedheet zijn. De doelstelling is altijd de Mont Ventoux zo vaak mogelijk te beklimmen. Bij goed weer hoop ik drie beklimmingen op de racefiets te doen en als er dan nog iets in de tank zit een extra beklimming off road met de mountainbike.

Team

Alleen is maar alleen... Het is heel fijn dat er altijd wel mensen te vinden zijn die niet alleen willen sponsoren maar ook zelf in actie komen. Collega Karin is één van die personen en wil heel graag twee beklimmingen doen. Samen hebben we eerder al deelgenomen aan Alpe d'HuZes en we weten wat een enorm goed gevoel het geeft om je in te zetten voor een goed doel, maar bovenal hoe noodzakelijk dit is om het verschil te maken tussen wel of geen onderzoek naar vreselijke ziektes. Ook mijn ouders nemen deel en gaan de uitdaging van 20 kilometer bergop wandelen aan. En dan zijn er nog de fietsers Hermannus, Jelle en Theo die helaas ook in eigen omgeving gezien hebben hoe noodzakelijk onderzoek naar ernstige ziekten zoals MS is. Voel jij je geroepen, dan ben je altijd welkom in ons team!

Sponsoren

SPONSORS GEZOCHT!! Een bijdrage van jou aan KlimmenTegenMS kan rekenen op een enorme waardering van ons. Als wij ons verplaatsen in jou als donateur weten we dat er zat goede doelen zijn die graag geld van je ontvangen. Kiezen tussen deze doelen is zoiets als 'kill your darlings'. Dus wij doen ook graag iets terug... niet alleen beklimmen we de Mont Ventoux, ook zullen we speciale acties op touw zetten. Denk aan de verkoop van wijnen of een heerlijk diner. Wil je op de hoogte blijven van die acties, check dan regelmatig deze actiepagina of volg ons op facebook. In welke vorm, hoeveel en zelfs aan welk team van KlimmenTegenMS je ook doneert... ontzettend bedankt!!

Hartelijke groet,

Harold --  Facebook

Karin --  Facebook

Henk & Liesbeth

Hermannus -- Facebook

Jelle 

Theo

Voir tout
 • 20/11/2017

  Harold Bouwman

  Teamcaptain
  (Créateur de la page)

 • 28/11/2017

  Karin Severein

  Teamlid

 • 13/12/2017

  Liesbeth Bouwman

  Teamlid

 • 13/12/2017

  Henk Bouwman

  Teamlid

 • 30/12/2017

  Hermannus Stegeman

  Teamlid

 • 01/01/2018

  Jelle Koolwijk

  Teamlid

 • 03/01/2018

  Theo Schlijper

  Teamlid

Voir tout

21/01/2018

Janneke en Ko van Renssen

15 €

01/01/2018

Eef Smink

20 €

31/12/2017

Peter Brouwer

35 €

30/12/2017

Herman Onrust

40 €

Moddervette actie die oliebollenrit! 20 euries voor Harold en 20 voor Karin. Trouwens, dat waren serieus lekkere oliebollen, complimenten aan de kok! Veel succes allebei in 2018! Groetjes, Herman en Marike

30/12/2017

Jack Verhoosel

10 €

30/12/2017

Marit van der Veer

20 €

Hoi Harold, wat was het leuk vandaag! Ik ben onder de indruk van hoe jij en jouw familie de Oliebollenrit georganiseerd hebben. Superfijn dat de club zo enthousiast heeft gereageerd. Ik verdubbel hierbij mijn donatie en wens je nogmaals heel veel succes met deze mooie uitdaging voor een heel belangrijk doel. Je bent een topper!

30/12/2017

Richard Smit

50 €

30/12/2017

Peter Groenestein

50 €

30/12/2017

Han van Wiggen

20 €

Succes met de voorbereiding op je rit en strijd tegen MS!!! Tot zo bij de oliebollenrit (via Maarten) mvgr Han

29/12/2017

Winfred Hanszens

50 €

Harold, ik vind het geweldig dat je op deze wijze je steentje bij draagt om de strijd tegen MS te winnen. Ik wens je heel veel succes!
Voir tout
 • Harold Bouwman

  Teamcaptain

  21/01/2018

  ZITTEN WE STIL?

  Het is even stil geweest en na de oliebollenrit waren er even geen acties. Dat betekent echter niet dat we stilzitten. Zo was er de informatiebijeenkomst van KTMS in Barneveld waar we veel informatie gekregen hebben over hoe het op 10 juni allemaal in zijn werk gaat en wat we kunnen verwachten. Omdat niet iedereen uit het team elkaar al kent was het tegelijkertijd ook een eerste kennismaking. Dat is ook precies waar we de afgelopen tijd mee bezig geweest zijn. Het team is groter geworden en dus was het nodig om elkaar even te leren kennen en samen plannen te maken voor komende acties. Nog niet alles is in detail uitgewerkt maar er staan in ieder geval twee mooie acties op de agenda.

  Wijnverkoop

  Er komt een wijnverkoop! Op 8 februari proeven we met het team verschillende wijnen en hopelijk vinden we een paar mooie wijnen voor een aantrekkelijke prijs. We gaan voor een rode, witte en rosé zodat er voor iedereen wel iets bijzit. Wat betreft de prijs mikken we op 7,50 per fles, zodat je voor nog geen 50 euro een doosje wijn hebt die kwalitatief echt goed is. Bij de selectie van de wijnen worden we begeleidt door een vinoloog en dus krijg je waar voor je geld. We verwachten de wijnen beschikbaar te hebben vanaf maart dus daarover binnenkort meer.

  Diner bij Flusso

  Zeer waarschijnlijk wordt de datum vrijdag 1 juni, maar er komt sowieso een diner-actie. We veranderen Flusso van kantoor naar restaurant en je kunt aanschuiven voor een heerlijk (minimaal) 4 gangen diner. Flusso is gevestigd in een omgebouwde boerderij met een ongedwongen sfeer wat maakt dat deze avond absoluut de moeite waard is. Voor 50 euro per persoon schuif je met familie of vrienden aan en geniet je van culinaire gangen die we gesponsord krijgen van restaurants en cateraars uit ons netwerk. Het geheel wordt bereidt door een proffessionele kok en alsof dat nog niet genoeg is, zit de drank bij de prijs in en regelen we ook nog entertainment voor de avond. Let wel op dat er maar beperkt plekken beschikbaar zijn, dus zo vroeg mogelijk reserveren is verstandig.

  Trainingsvoortgang

  En om dan nog terug te komen op de vraag: "zitten we stil?". Zeker niet! Ook de trainingen zijn in volle gang. Karin is vanaf nu weer vaste bezoeker van de Holterberg. Theo maalt zijn gebruikelijke woon-werk kilometers weg. Jelle trekt zich niets aan van het slechtere weer en zit in de weekenden op de fiets. Hermannus is nog niet veel buiten te vinden, maar fietst virtueel in het Noorden van Italië op het parcours van Milaan San Remo. Henk en Liesbeth rapporteren dat ze in 3 uur onafgebroken wandelen 15 kilometer wegwerken en dan eigenlijk niet echt moe zijn en tot slotte heb ik nog nooit zoveel kilometers in januari gefietst.

  Groet,

  Harold

 • Harold Bouwman

  Teamcaptain

  08/01/2018

  EVEN VOORSTELLEN...

  Of het de goede voornemens zijn of iets anders weet ik niet, maar ons team is van vier naar zeven leden gegroeid. Als dat geen geweldig nieuws is! Tijd om iedereen even voor te stellen

  Harold

  Ik ben een fanatiek fietser, goed in de polder tegen de wind in en op korte explosieve klimmetjes. Precies wat de Mont Ventoux bij uitstek NIET is. Ik heb twee keer deelgenomen aan Alpe d'HuZes en weet waar ik aan begin. Het meest frustrerende van klimmen vind ik dat het zo langzaam gaat, maar de pijn in de benen kan ik goed verdragen. Ik ben de initiatiefnemer van dit team met als aanleiding mijn broer waarbij ongeveer twee jaar geleden MS geconstateerd werd.

  Henk en Liesbeth

  Henk en Liesbeth zijn mijn ouders en wandelen graag. Dat moet ook wel, wil je de uitdaging van 20 kilometer bergop wandelen aangaan. Hoewel ik het leven van mijn ouders zuur heb gemaakt als puber, kan ik nu zeggen dat het lieverds zijn die voor je klaar staan. Zo dus ook voor mijn broer. Dat ze nu deze uitdaging aangaan, naast alle andere zorgen, geeft wel aan hoe gemotiveerd ze zijn om er alles aan te doen MS draaglijk te maken. Niet alleen voor mijn broer, maar voor iedereen.

  Karin

  Met collega Karin heb ik eerder al deelgenomen aan Alpe d'HuZes. Karin is echt een kanjer die zich niet zomaar laat kennen, hoe zwaar het ook is. Zo reed ik tijdens één van de beklimmingen van de Alpe naast haar en pufte ze dat het eigenlijk niet meer ging. Ik moedigde haar aan en vroeg of ze nog een tandje over had om af te schakelen. Op dat moment kwam ze erachter dat ze de halve berg op haar grote tandwiel voor had gereden. Een doordouwer eerste klas met het hart op de goede plek.

  Hermannus

  Nooit eerder fietste ik met Hermannus, maar ik heb wel de verhalen gehoord na een trainingsweekend dat hij met mijn collega's had. Toen hij liet weten graag bij het team aan te sluiten, wist ik gelijk dat we een echte teamplayer binnen haalden. Misschien is Hermannus wel een beetje bougondiër die erg van gezelligheid houdt, maar vergis je niet. Trainingen worden in vast stramien afgewerkt op de wattbike en mentaal is Hermannus niet kapot te krijgen op een berg als de Mont Ventoux. Je doet hem geen groter plezier hem aan de voet van een berg neer te zetten met de opdracht boven te komen.

  Jelle

  Vraag een deelnemer om zijn motivatie om mee te doen aan evenementen zoals KlimmenTegenMS en er komt vrijwel altijd ook een sportieve doelstelling tevoorschijn. Bij Jelle niet, die geeft het simpele, maar o zo treffende antwoord, 'omdat het nodig is'. Vorig jaar fietste Jelle tijdens Alpe d'HuZes nog naast zijn fietsmaatje bij wie hodgkin geconstateerd was en klommen ze samen vier keer naar de top. Gelukkig is dat fietsmaatje  inmiddels genezen, maar Jelle heeft helaas ook mensen in zijn omgeving met MS. De deelname aan KlimmenTegenMS lijkt voor Jelle net zoiets vanzelfsprekends als appelgebak tijdens een lange fietstocht. Kun je over iemand met zo'n instelling iets negatiefs zeggen?

  Theo

  Het is niet ongewoon dat Theo meerdere keren per dag op de fiets zit. Jaar na jaar glijdt er dan ook ongeveer 10.000 km asfalt onder zijn wielen door. Hoe mooi is het als je deze passie kan omzetten in een bijdrage aan een goed doel. Dat doet Theo dan ook met alle liefde. Vorig jaar fietste hij Alpe d'HuZes en als er geen noodweer los gebarsten was, had hij zonder enige twijfel zes beklimmingen voltooid en misschien nog wel meer. Iedereen die de Mont Ventoux van alle drie de kanten op één dag kan beklimmen mag toetreden tot een elite gezelschap dat zich de 'cinglés du Mont Ventoux' noemt. Vrij vertaald betekent dit zoiets als 'de malloten van de Mont Ventoux'. Sinds 2007 is er een nog specialer gezelschap. De Bicinglés voor de klasbakken die zes beklimming op één dag weten te voltooien. Iets voor Theo? ;-)

 • Harold Bouwman

  Teamcaptain

  01/01/2018

  BESTE WENSEN VOOR 2018!!

 • Harold Bouwman

  Teamcaptain

  31/12/2017

  OLIEBOLLENRIT

  Gisteren was het eerste 'evenement' in het kader van KlimmenTegenMS. De oliebollenrit voor mountainbikers en cyclocrossers. Ondanks het slechtere weer een hele mooie opkomst en daarmee ook een geweldige opbrengst van maar liefst 760 euro!!

  Onderweg hebben we te maken gehad met diepe modderstroken, natte bospaden en koude voeten en toch kwam iedereen met een glimlach binnen bij Flusso. Hier stond erwtensoep klaar samen met een schaal oliebollen. Voor wie wilde was er nog een glaasje jägermeister en/of chocomelk met slagroom. Zo weet je tenminste zeker dat de training (niet) voor niks was en dit in alle opzichten een moddervette actie was ;-)

  Aan alle deelnemers een ontzettend warm bedankt. Want ook al was het gisteren 10 graden onder nul geweest, met zoveel mooie mensen om je heen hou je het echt wel warm van binnen. BEDANKT!

  Last but not least grote dank aan Albert Heijn Hoogland voor de erwtensoep die ze zonder tegenprestatie beschikbaar stelden en Bakkerij Van de Kletersteeg uit Hoogland voor de heerlijke oliebollen! Ook zonder Flusso die geen probleem maakt van het ontvangen van een groep vieze mannen en stoere vrouwen was deze actie niet zo geslaagd geweest.

  Groet,

  Harold, Karin, Henk en Liesbeth

  PS: Meer foto's zien? Check https://www.facebook.com/harold.bouwman

 • Harold Bouwman

  Teamcaptain

  22/12/2017

  FIJNE KERST GEWENST!

  Bijna Kerst dus tijd om heerlijk te genieten van een gezellige tijd met familie en vrienden. Zo te zien wordt het dit jaar geen witte Kerst, hoewel dat natuurlijk afhangt van de plek waar je bent. Vier je Kerst op de Mont Ventoux dan heb je wel degelijk een witte Kerst. Het zal op 10 juni 2018 toch wel wat warmer zijn? ;-)

  Heel fijne Kerstdagen gewenst!

  Groet,

  Harold, Karin, Henk en Liesbeth

 • Harold Bouwman

  Teamcaptain

  15/12/2017

  GOEDE BERICHTEN

  Een korte statusupdate van de afgelopen week waarin weer veel mooie dingen gebeurd zijn. Allereerst hebben mijn ouders besloten om ook deel te nemen en de Mont Ventoux te bewandelen. Als je het snel zegt lijkt het niet veel te zijn, maar we hebben het wel over een wandeling van ruim 20 kilometer bergop. Ze moeten het zelf weten, maar ik pak de fiets ;-)

  De sponsoring gaat boven verwachting goed. Er komen bedragen binnen uit onverwachte hoek en soms zijn die bedragen dusdanig dat ik eerst een keer of drie op F5 druk om het scherm te verversen. Ik kan het gewoon niet geloven. Maar misschien wordt het tijd het wel te geloven en te zien hoeveel lieve mensen er zijn die graag willen dat er goed onderzoek gedaan wordt naar MS om de impact van deze ziekte te verkleinen. Ontzettend bedankt voor de donaties!

  Tot slot lopen de voorbereidingen van de oliebollenrit ook goed. Bakkerij Van de Kletersteeg uit Hoogland is zo aardig oliebollen te sponsoren en de AH uit Hoogland gaat blikken erwtensoep leveren. Het aantal deelnemers loopt ook gestaag op en ik heb de eerste verkenningen van de route erop zitten. Het is nog even puzzelen voldoende alternatieven in de route te hebben om met verschillende weertypen uit de voeten te kunnen. Momenteel is het gewoonweg niet te doen in het bos te rijden door de hoeveelheid neerslag van de afgelopen week.

  Groetjes,

  Harold

 • Harold Bouwman

  Teamcaptain

  11/12/2017

  KOUD

  Afgelopen zaterdag stond bij mij de verkenning van de Oliebollenrit op het programma. Het is een route met wat verschillende opties (fietspad of offroad) zodat we met de meeste weertypen wel uit de voeten kunnen. Wat betreft het weer was het zaterdag de eerste winterse dag met sneeuw. Dat zorgde voor een paar prachtige plaatjes maar ook dat ik het behoorlijk koud had toen ik eenmaal terug was. Een mooie training!

   

 • Harold Bouwman

  Teamcaptain

  08/12/2017

  GEZAMENLIJK TRAINEN

  Nu Karin het team is komen versterken, werd het ook wel tijd om samen te trainen. Hoewel we collega's zijn, is het niet zo dat we elkaar iedere dag zien omdat we ook veel bij de klant werken. Gisteren was het dan zover en na een dag werken konden we ons even uitleven in een mooie training op de Tacx in de 'skihut'. De 'skihut' is eigenlijk een omgebouwde hooiberg achter het bedrijfspand van Flusso, waarin ik samen met collega Vincent een paar jaar geleden een soort bedrijfskroeg gerealiseerd heb in samenwerking met de schoonmaker. De naam 'skihut' is overgebleven van een themafeest dat er ooit gehouden is.

  De sponsoring gaat erg goed! Iedereen die gedoneerd heeft wil ik ontzettend bedanken! 30 december organiseer ik de oliebollenrit voor fietsvrienden en de eerste routeverkenning zit erop. Ik denk wel dat het nodig is nog een paar keer de route te rijden en te optimaliseren. Hopelijk is het morgen daar een beetje goed weer voor. Het weer van vandaag (natte sneeuw, hagel en regen) is meer geschikt om te proberen de oliebollen gesponsord te krijgen.

  Groetjes,

  Harold

 • Harold Bouwman

  Teamcaptain

  01/12/2017

  OLIEBOLLENRIT AANKONDIGING

  Op 30 december organiseer ik de oliebollenrit om samen een laatste ritje in 2017 te rijden en een fantastisch jaar te vieren. En 2018 wordt ook een top jaar met als letterlijk en figuurlijk de Mont Ventoux als hoogtepunt. In ruil voor de organisatie van deze rit vraag ik een sponsoring die jou past. Leuk voor jullie, leuk voor mij en fijn voor alle mensen met MS.

  Het idee is dat we om 9:30 uur verzamelen in Amersfoort, samen een mooie rit (55km) rijden op een tempo dat prettig is voor iedereen die deelneemt. Vervolgens eindigen we bij Flusso (bedrijf waar ik werk). Flusso heeft een eigen 'kroeg' waar mijn ouders alvast het haardvuur hebben aangestoken en de soep hebben opgewarmd. Verder kun je een drankje en een schaal oliebollen verwachten. Bovendien zullen mijn ouders bij de startplaats jullie warme kleren in ontvangst nemen en zorgen dat die klaarliggen zodat je echt de tijd hebt om nog even van de gezelligheid te genieten en met je vrienden terug te blikken op 2017 en plannen te maken voor 2018.

  Lijkt dit je wat? Geef even een seintje (whatsapp, facebook, postduif, via-via enz.) dan stuur ik je de detailinformatie en zet ik je op de lijst.


  Groet,
  Harold

 • Harold Bouwman

  Teamcaptain

  27/11/2017

  VERSTERKING

  WAUW!! Karin (collega) heeft besloten mee te gaan en wordt de kopvrouw van dit team! Wat geeft dit een ongelooflijke boost! Ook de eerste acties om geld in te zamelen krijgen langzaam vorm. De eerste donaties zijn gedaan of toegezegd. Dus speciale shout-out naar Alfred, Harry en Corry die de actie al steunen.

  Meer info volgt snel!

  Groet,

  Harold

Voir tout
Voir tout