En poursuivant votre navigation sur https://deelnemers.klimmentegenms.nl, vous acceptez l'utilisation de cookies pour réaliser des statistiques de navigation et vous permettre de partager des contenus sur les réseaux sociaux.

Fermer

11 385 €

collectés sur 12 000 €

94%

48
jours restants

169

contributeurs

Partager cette page de collecte

Le projet
L'équipe
Les contributeurs
Les actus
Commentaires

Motivatie

Ongeveer 2 jaar terug werd bij mijn broer MS vastgesteld. Ik zag hoe hij en zijn vrouw hun toekomstbeeld moesten bijstellen en daar nog steeds mee worstelen. Ik zag hoe mijn ouders per dag een jaar ouder werden. Ik voelde bij mezelf het verdriet en de machteloosheid. Machteloosheid omdat vanzelfsprekende dingen voor iemand met MS niet meer vanzelfsprekend zijn en je daar als directe omgeving niets aan kan veranderen. Vanwege de afstand tussen de woonplaatsen van mijn broer en mij is het sowieso lastig hulp te bieden in alledaagse dingen. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nu hulp in alledaagse dingen terwijl je eigenlijk in de bloei van je leven zit? Gelukkig kan ik iets betekenen door mij in te zetten via KlimmenTegenMS en de Mont Ventoux zo vaak mogelijk met de racefiets te beklimmen.

Doelstelling

De primaire doelstelling is het ophalen van geld dat nodig is om onderzoek naar een effectieve behandeling van MS mogelijk te maken, want onderzoek is de sleutel naar leven met of zelfs zonder MS. Mijn broer neemt deel aan een DNA-onderzoek waarin medicatie gekoppeld wordt aan DNA-profielen. Dit om in een vroeger stadium van MS te bepalen welke medicatie goed kan werken. Ik zie dit als een soortgelijk onderzoek als dat van Dr. Inge Huitinga naar microglia-clusters in de hersenen en het signaleren van MS in een vroeg stadium. Vorig jaar stelden de stichtingen MoveS en MS research 100.000 euro beschikbaar voor dit onderzoek. Dat het geld dat jullie doneren bij onderzoek terechtkomt waar mijn broer direct mee te maken heeft, voelt enorm goed.

Natuurlijk is er dan ook nog de sportieve doelstelling, die sterk gekoppeld is aan het weer. De Mont Ventoux is onberekenbaar en de temperatuurverschillen tussen het dal en de top kunnen enorm zijn. Het kan 10 juni regenen, hard waaien of juist bloedheet zijn. De doelstelling is altijd de Mont Ventoux zo vaak mogelijk te beklimmen. Bij goed weer hoop ik drie beklimmingen op de racefiets te doen en als er dan nog iets in de tank zit een extra beklimming off road met de mountainbike.

Team

Alleen is maar alleen... Het is heel fijn dat er altijd wel mensen te vinden zijn die niet alleen willen sponsoren maar ook zelf in actie komen. Collega Karin is één van die personen en wil heel graag twee beklimmingen doen. Samen hebben we eerder al deelgenomen aan Alpe d'HuZes en we weten wat een enorm goed gevoel het geeft om je in te zetten voor een goed doel, maar bovenal hoe noodzakelijk dit is om het verschil te maken tussen wel of geen onderzoek naar vreselijke ziektes. Ook mijn ouders nemen deel en gaan de uitdaging van 20 kilometer bergop wandelen aan. En dan zijn er nog de fietsers Hermannus, Jelle en Theo die helaas ook in eigen omgeving gezien hebben hoe noodzakelijk onderzoek naar ernstige ziekten zoals MS is. Voel jij je geroepen, dan ben je altijd welkom in ons team!

Sponsoren

SPONSORS GEZOCHT!! Een bijdrage van jou aan KlimmenTegenMS kan rekenen op een enorme waardering van ons. Als wij ons verplaatsen in jou als donateur weten we dat er zat goede doelen zijn die graag geld van je ontvangen. Kiezen tussen deze doelen is zoiets als 'kill your darlings'. Dus wij doen ook graag iets terug... niet alleen beklimmen we de Mont Ventoux, ook zullen we speciale acties op touw zetten. Denk aan de verkoop van wijnen of een heerlijk diner. Wil je op de hoogte blijven van die acties, check dan regelmatig deze actiepagina of volg ons op facebook. In welke vorm, hoeveel en zelfs aan welk team van KlimmenTegenMS je ook doneert... ontzettend bedankt!!

Hartelijke groet,

Harold --  Facebook

Karin --  Facebook

Henk & Liesbeth

Hermannus -- Facebook

Jelle 

Theo

Voir tout
 • 20/11/2017

  Harold Bouwman

  Teamcaptain
  (Créateur de la page)

 • 28/11/2017

  Karin Severein

  Teamlid

 • 13/12/2017

  Liesbeth Bouwman

  Teamlid

 • 13/12/2017

  Henk Bouwman

  Teamlid

 • 30/12/2017

  Hermannus Stegeman

  Teamlid

 • 01/01/2018

  Jelle Koolwijk

  Teamlid

 • 03/01/2018

  Theo Schlijper

  Teamlid

Voir tout

21/04/2018

Ype van Keimpema

52,50 €

21/04/2018

Marieke Schaareman

50 €

20/04/2018

15 €

Succes!

20/04/2018

Kim Hamers (Hamers Arquitectura)

60 €

20/04/2018

Geert Ketelaars

17,50 €

19/04/2018

17,50 €

Succes Theo, namens Rinske.

19/04/2018

45 €

Succes Theo, namens Bart & Betty.

19/04/2018

90 €

Theo succes gewenst namens Riny & Guus

19/04/2018

Reinier Enzerink

35 €

19/04/2018

Rene Schrooten

17,50 €

Zet hem op!
Voir tout
 • Harold Bouwman

  Teamcaptain

  01/04/2018

  Wat een kleine wereld

  Er was eens een waterpolovereniging in het kleine dorpje Bergambacht waar twee leden het spontane idee kregen Jelle een handje te helpen door een wijnverkoop op touw te zetten. Natuurlijk heb je dan wat promotie nodig en anno 2018 gebruik je daar onder andere whatsapp en facebook voor. Nu gaat er natuurlijk niets boven échte persoonlijke aandacht. Een enthousiast of aangrijpend verhaal raakt ons over het algemeen meer, dan een berichtje dat je op je telefoon leest. En soms heb je daar net even wat hulp bij nodig... of noem het puur geluk.

  Tijdens de avond van de grote wijnverkoop bij de waterpolovereniging bleek de coach van het eerste team wel erg veel van wijn te weten. In het bijzonder de wijn die wij verkopen. De beste man bleek, zonder dat we het wisten, de importeur van onze wijnen te zijn en heeft met zijn enthousiasme veel mensen weten te overtuigen deze heerlijke wijnen te kopen om daarmee onderzoek naar MS mogelijk te maken. Super bedankt!

  Ook zo benieuwd naar onze wijnen? Bestellen kan nog op https://www.teamflusso.nl/

  Groet,

  KTMS team Broer

 • Harold Bouwman

  Teamcaptain

  26/03/2018

  WANTED!

  We zijn hard opzoek naar een professionele kok die zich met alle liefde belangeloos in wil zetten op 1 juni om het Goede doelen Diner bij Flusso in Leusden in goede banen te leiden.

  Op 1 juni toveren we Flusso om van IT bedrijf naar restaurant en zetten we alles in het werk om 40 tot 50 gasten een fantastische avond te bezorgen in ruil voor sponsoring aan KlimmenTegenMS (of één van de andere twee goede doelen die door Flusso gesteund worden).

  We werken zoveel mogelijk met deelproducten/gangen en we zoeken een kok die het hoofd koel houdt, alles in goede banen leidt en zorgt dat alles fraai gepresenteerd bediend kan worden door het team dat meedoet aan het evenement.

  Het Flusso goede doelen diner staat in het teken van KlimmenTegenMS, Duchenne Heroes en de Hollandse 100. Zelf neem ik deel aan KlimmenTegenMS. Wil je meer weten over mijn motivatie check dan even de actiepagina!

  Ben jij deze kok of ken je hem/haar dan horen we het graag!

  Groet,

  KTMS team Broer

 • Harold Bouwman

  Teamcaptain

  11/03/2018

  Wat een mooie shirts

  Hebben jullie de afgelopen periode misschien het shirt-ontwerp van KTMS voorbij zien komen? Al goed gekeken naar het rechter mouwtje? Daar zie je namelijk het prachtige Flusso logo wat ons een toezegging van maar liefst 2.500 euro opleverde! Grote dank aan Flusso die zo begaan is met dit project en naast alle andere steun die ze geeft ook nog eens shirtsponsor is geworden. We kunnen niet wachten tot de kleding klaar is en we deze met trots kunnen dragen.

  Tot die tijd rijden we nog even in de shirts van vorig jaar of eigen kleding en worden de nodige trainingskilometers gemaakt. Op het moment dat ik dit schrijf wordt door een aantal teamleden de ontwakingstocht gereden die georganiseert is door de wielervereniging uit Driebergen. Traditioneel is dit voor velen de officiële opening van het seizoen. Zelf heb ik gisteren de benen getest in de Omloop van Vlaanderen en daar heb ik voor het eerst kennis gemaakt met het rijden over kasseien. Phoe, misschien dat ik dan nog wel liever 2 uur achter elkaar klim naar de top van een mooie berg met een weerstation op de top ;-) Henk en Liesbeth, de lopers uit het team, trainen ook hard door en lieten weten afgelopen zaterdag nog 20 kilometer afgelegd te hebben. Dat klinkt toch wel alsof ze heel aardig op schema liggen!

  Tot slot nog een kleine update over de sponsoring. De wijnactie is een groot succes en ook de plekjes voor het diner worden langzaam maar zeker bezet (www.teamflusso.nl). Voorlopig ligt nog even de focus op de verkoop van wijn in ruil voor sponsoring, maar we zijn ook al aan het denken over andere ludieke, sympathieke acties. Het doel staat nog op 7.500 euro wat we al gehaald hebben als we de toezegging van Flusso meerekenen. Dit had ik nooit durven dromen toen ik mij inschreef en nu ben ik eigenlijk alleen nog maar benieuwd naar waar we eindigen. Natuurlijk deels om de prestatie om zoveel geld op te halen, maar nog veel meer omdat iedere euro het onderzoek naar MS mogelijk maakt. En wat verlang ik naar een doorbraak in een dergelijk onderzoek!!

  Groet,

  Harold

  +

  Henk, Liesbeth, Hermannus, Karin, Theo en Jelle

 • Harold Bouwman

  Teamcaptain

  26/02/2018

  ZUID VELUWE TOCHT

  Afgelopen zaterdag was het zover, onze eerste gezamenlijke training met het fietsende deel van het team. Het was kraakhelder winterweer met een flinke wind uit het oosten en een graad of 5 onder 0. Warm aankleden was dus wel nodig en na een kop koffie zijn we vanuit Dodewaard vertrokken. Vooral het eerste deel was hard werken tegen de wind in. Na een aantal kilometers door de open vlakte staken we de rivier over en kregen we de eerste (kleine) klimmetjes voorgeschoteld bij Doorwerth en Oosterbeek. Hier ligt ook het klimmetje over de prachtige Italiaanseweg waar je zou kunnen denken dat je in het buitenland bent. Na de nodige kilometers was het tijd om even warm binnen te zitten met koffie en appelgebak, want het mag immers ook gezellig zijn ;-)

  Het was van tevoren al bekend dat er niveauverschillen zijn in onze groep en de sterkere renners deden daarom wat meer kopwerk. Er werd goed op elkaar gelet om de groep bij elkaar te houden. Maar toch blijft 100 kilometer fietsen in deze kou een behoorlijke opgave en richting het einde was het nodig om nog een pauze in te lassen. Theo wist wel een leuk adresje.... Met die man kun je wel op vakantie, want een paar minuten later zaten we als (misschien minder fris ruikende) wielrenners tussen sjiek geklede gasten aan een bord kreeftenbouillon. Daarna was het toch echt tijd voor het laatste stuk waarbij we in de laatste kilometers nog weer getrakteerd werden op forse tegenwind. We hebben samen een mooie prestatie neergezet en een ontzettend gezellige dag gehad. Op naar de volgende gezamenlijke training!

   

 • Harold Bouwman

  Teamcaptain

  23/02/2018

  Teamtraining en wijnverkoop

  Het is alweer bijna anderhalve week geleden sinds het laatste nieuwsbericht dus tijd om weer een korte update te geven. Er is veel gaande en dat blijkt ook wel uit de donaties die maar binnen blijven komen. Grote dank daarvoor!! We knallen bijna door de 4 duizend euro grens en dat is echt geweldig. Op naar......5 duizend? 7... of zouden we zelfs 10 kunnen halen? Dromen mag ;-)

  Teamtraining

  Ons team komt uit verschillende delen van het land en er wordt daardoor niet veel samen getraind. Zelfs het contact loopt grotendeels via app-groepjes. Laat nu niet de indruk ontstaan dan we geen echt team zijn, want ik heb al lang ontdekt dat we een hele mooie mix in huis hebben van mensen die elkaar zullen helpen door dik en dun. Morgen zullen de fietsers uit ons team voor het eerst gezamenlijk een tocht fietsen vanuit Dodewaard. Bij deze georganiseerde tocht van 100 kilometer kunnen we bewijzen dat we er voor elkaar zijn! Voor sommigen van ons is het één van de eerste ritten buiten en dan tref je het wel met een temperatuur van 0 tot -6 graden. In combinatie met een stevige wind uit het noord-oosten beloofd het een rit te worden die we ons nog wel even herinneren.

  Wijnverkoop

  De wijnverkoop is bijna 2 weken geleden gestart en slaat goed aan. De eerste bestellingen zijn bezorgd en woon je niet te ver uit de buurt heb je de kans dat er ineens één van de teamleden met een racefiets en een rugzakje wijn voor je deur staat. Nu gaan er 'slechts' 6 flessen in een rugtas en ik kan mij voorstellen dat je meer besteld van deze heerlijke wijn ;-) Dus heb je binnenkort een feest, borrel of wordt je regelmatig uitgenodigd voor een verjaardag waarbij je geen inspiratie hebt voor een cadeau.... deze wijnen zijn een uitkomst! Maar ook een bestelling van één flesje om samen met je geliefde te genieten bij de kachel is mogelijk en waarderen wij net zo goed. Bestellen doe je via www.teamflusso.nl.

  Ik kan mij voorstellen dat bestellen via www.teamflusso.nl wat verwarrend is als je daarmee team Broer van KlimmenTegenMS wilt steunen, maar dat kan ik uitleggen. Flusso is het bedrijf waar Karin en ik werken en draagt als bedrijf goede doelen een warm hart toe. Voorheen namen we met een bedrijfsteam deel aan Alpe 'd HuZes maar sinds dit jaar zijn er verschillende collega's die deelnemen aan verschillende goede doelen. De wijnverkoop is een gezamenlijke actie van deze goede doelen en om dat weer een beetje te kunnen communiceren is de webshop TeamFlusso genoemd. Bestel je via de webshop dan ontvang je een mail ter bevestiging. In deze mail zit een linkje naar de actiepagina's en je kiest dan voor KlimmenTegenMS om te doneren. Is je donatie binnen dan proberen wij je bestelling zsm te leveren.

  In het volgende nieuwsbericht zal ik laten weten hoe onze tocht verlopen is. Hopelijk met een paar mooie foto's ;-)

  Groeten,

  Harold, Henk, Liesbeth, Karin, Hermannus, Jelle en Theo

 • Harold Bouwman

  Teamcaptain

  12/02/2018

  Webshop live!!

  Het is zover!! Vanaf nu kun je in de webshop van team Flusso terecht om je vriend, vriendin, man, vrouw, buren, broer, zus, kennis, fietsmaatje, collega of wie dan ook te verwennen met een een mooie wijn. Wit, rosé of rood, je kunt voor alles bij ons terecht.

  https://www.teamflusso.nl/

  Wit

  Een fruitige, volle witte wijn met medium body heeft een lange, prettige afdronk. Prachtige strogele kleur met sterke florale en fruitige aroma’s als kruisbes en appel. De wijn is fris droog en in balans en met een intense en vrij lang aanhoudende finale. Te genieten bij zomerse gerechten, tijdens de BBQ of gewoon als borrelwijn. Echt een feestje in het glas!

  Naam en jaargang: Barinas Blanco, 2017
  Herkomst: Bodegas Alceno, Jumilla, Spanje
  Druiven: Sauvignon Blanc (85%) en Airen (15%)
  Alcohol: 13%

  Rosé

  Soepele, fruitige rosé met medium body en een lange, prettige afdronk. Zeer geschikt als terraswijn. Heldere zalmkleur met intense florale en fruitige aroma’s als kersen, aardbeien, witte bloemen, meloen en bosbessenyoghurt. De wijn is fris droog en in balans en met een intense en lang aanhoudende finale met in de nasmaak munt en bessen. Te genieten bij salade, tapas zoals gedroogde worst, kipgerechten, gamba’s, pastagerechten en paella. Haal de zomer alvast in huis!

  Naam en jaargang: Barinas Rosado, 2017
  Herkomst: Bodegas Alceno, Jumilla, Spanje
  Druiven: Monastrell (100%)
  Alcohol: 13%

  Rood

  De Escapada Tinto, met een leuk fietsertje op de fles, is een stevige rode wijn met donker fruit, hinten van chocolade en een zweem van eikenhout. Dit is een krachtige begeleider van bijvoorbeeld stoofpotjes en warme, winterse gerechten. De stevige tannines kenmerken een goed bewaarpotentieel. Men krijgt terecht geen genoeg van deze rode wijn.

  Naam en jaargang: Escapada Tinto, 2015
  Herkomst: Casa Santos Lima, Lissabon, Portugal
  Druiven: mix van Castelão, Touriga Nacional en Syrah
  Alcohol: 13%

  Rood++

  De luxe, complexe Joya (Portugees voor “juweeltje”) is voor de fijnproever. Deze robijnrode topper heeft een intens aroma met tonen van rijpe braam, kaneel en zongedroogde krenten. De soepele, gebalanceerde tannines met wat houttonen zorgen voor een zachte, lange afdronk. Hij is samengesteld uit een mix van traditionele Portugese druivensoorten en een vleugje Franse Syrah. De druiven kennen een traditionele wijnbereiding (plukken, persen, vergisting) en hebben een rijping van vier maanden in eikenhouten vaten ondergaan. Hierdoor komen de subtiele hout- en vanilletonen naar voren. Drink hem bij stevige kazen, vlees- en pastagerechten en wild. Let op: hij is nog lekkerder dan vorig jaar!

  Naam en jaargang: Joya, 2016
  Herkomst: Casa Santos Lima, Lissabon, Portugal
  Druivensoorten: Touriga Nacional (30%), Castelão (35%), Cabernet Sauvignon (25%) en Syrah (10%)
  Alcohol: 13%

 • Harold Bouwman

  Teamcaptain

  11/02/2018

  WIJNVERKOOP

  Vrijdagmiddagborrel op donderdag

  Uit het team zijn Karin en ik degene die bij Flusso werken en dat Flusso goede doelen een warm hart toedraagt blijkt wel uit de voorgaande nieuwsberichten. Nu doen we dingen bij Flusso ook graag anders dan gewoon. Zo is er op gegeven moment besloten de vrijdagmiddagborrel op donderdag te houden omdat er op vrijdag vaak minder mensen zijn. Afgelopen donderdag hadden we een speciale invulling van de borrel, namelijk het selecteren van de wijnen die we willen verkopen om geld in te zamelen voor goede doelen. En je leest het goed (goede doelen...meervoud) want er zijn meer Flusso collega's zetten zich in voor ander goede doelen (Hollandse 100 tegen Lymfeklierkanker en Duchenne Heroes tegen de ziekte van Duchenne bij jonge kinderen). Samen hebben we deze actie opgezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

  Het is redelijk veilig te zeggen dat één van de directeuren nogal gek is van wijnen aangezien hij samen met zijn vrouw een stukje wijngaard heeft en zij zichzelf ook vinoloog mag noemen. Samen maken ze bovendien al een aantal jaren hun eigen wijn. Om een uur of half vijf stond onze privé wijnproeverij klaar en druppelde ook alle teamleden binnen. In razend tempo werden ons de beginselen van het wijnproeven bijgebracht. Een goede wijn vinden is misschien niet eens het moeilijkste, de moeilijkheid zit erin dat wij ook nog eens een bepaald budget in ons hoofd hebben. Bovendien is het ook wel fijn als iedereen uit het team kan instemmen met de geselecteerde wijnen. Maar we zijn eruit!! Dit jaar kun je bij ons terecht voor welke wijn je maar wilt. Wit, Rose en zelfs twee rode wijnen kunnen wij je leveren! De prijzen... 7,50 euro per fles (wit, rose en rood) en 10 euro voor een iets luxere rode wijn. Voor dit geld krijg je een wijn die bij dit bedrag hoort en bovendien komt het volledige bedrag ten goede van KTMS.

  Hoe gaat het in zijn werk?

  Dinsdag brengen wij in samenwerking met de andere goede doelen die bij Flusso leven een webshop in de lucht waar je jouw wijnbestelling kunt doen. Nog heel even geduld dus! Via de webshop bestel je de wijn die je wilt en kies je het goede doel dat je wilt steunen. Zodra je de bestelling afrond krijg je een e-mail met de gegevens en een bestelnummer. In de mail klik je op de link van de actiepagina van het goede doel dat je steunt en hier doneer je het bedrag dat bij jouw bestelling hoort. Vermeld hierbij het bestelnummer. Op de achtergrond is jouw bestelling inmiddels apart gezet en zodra de donatie binnen is, probeert iemand zo snel mogelijk de wijn bij jou thuis te bezorgen.

  Samengevat:

  1. Bestel via de webshop (maar kan ook via iemand uit het team)

  2. Doe een donatie onder vermelding van het bestelnummer (let op! Graag via Ideal en geen machtiging)

  3. De wijn wordt bezorgd

  4. Proost! Op je gezondheid (want dat is alles waard)

  Wat er dan nu nog rest.... Heel even geduld tot we de webshop live hebben en we de link met je delen.

  Groetjes,

  KTMS team Broer

 • Harold Bouwman

  Teamcaptain

  28/01/2018

  Datum voor diner definitief

  Op vrijdag 1 juni toveren we Flusso om van kantoor naar restaurant en ben je van harte welkom om van een meergangen diner te genieten inclusief drank voor slechts 50 euro per persoon. Een heerlijke avond terwijl je bijdraagt aan een MS vrije wereld!!

  Doneer met de vermelding Diner en we zorgen dat je erbij bent!

 • Harold Bouwman

  Teamcaptain

  21/01/2018

  ZITTEN WE STIL?

  Het is even stil geweest en na de oliebollenrit waren er even geen acties. Dat betekent echter niet dat we stilzitten. Zo was er de informatiebijeenkomst van KTMS in Barneveld waar we veel informatie gekregen hebben over hoe het op 10 juni allemaal in zijn werk gaat en wat we kunnen verwachten. Omdat niet iedereen uit het team elkaar al kent was het tegelijkertijd ook een eerste kennismaking. Dat is ook precies waar we de afgelopen tijd mee bezig geweest zijn. Het team is groter geworden en dus was het nodig om elkaar even te leren kennen en samen plannen te maken voor komende acties. Nog niet alles is in detail uitgewerkt maar er staan in ieder geval twee mooie acties op de agenda.

  Wijnverkoop

  Er komt een wijnverkoop! Op 8 februari proeven we met het team verschillende wijnen en hopelijk vinden we een paar mooie wijnen voor een aantrekkelijke prijs. We gaan voor een rode, witte en rosé zodat er voor iedereen wel iets bijzit. Wat betreft de prijs mikken we op 7,50 per fles, zodat je voor nog geen 50 euro een doosje wijn hebt die kwalitatief echt goed is. Bij de selectie van de wijnen worden we begeleidt door een vinoloog en dus krijg je waar voor je geld. We verwachten de wijnen beschikbaar te hebben vanaf maart dus daarover binnenkort meer.

  Diner bij Flusso

  Zeer waarschijnlijk wordt de datum vrijdag 1 juni, maar er komt sowieso een diner-actie. We veranderen Flusso van kantoor naar restaurant en je kunt aanschuiven voor een heerlijk (minimaal) 4 gangen diner. Flusso is gevestigd in een omgebouwde boerderij met een ongedwongen sfeer wat maakt dat deze avond absoluut de moeite waard is. Voor 50 euro per persoon schuif je met familie of vrienden aan en geniet je van culinaire gangen die we gesponsord krijgen van restaurants en cateraars uit ons netwerk. Het geheel wordt bereid door een professionele kok en alsof dat nog niet genoeg is, zit de drank bij de prijs in en regelen we ook nog entertainment voor de avond. Let wel op dat er maar beperkt plekken beschikbaar zijn, dus zo vroeg mogelijk reserveren is verstandig.

  Trainingsvoortgang

  En om dan nog terug te komen op de vraag: "zitten we stil?". Zeker niet! Ook de trainingen zijn in volle gang. Karin is vanaf nu weer vaste bezoeker van de Holterberg. Theo maalt zijn gebruikelijke woon-werk kilometers weg. Jelle trekt zich niets aan van het slechtere weer en zit in de weekenden op de fiets. Hermannus is nog niet veel buiten te vinden, maar fietst virtueel in het Noorden van Italië op het parcours van Milaan San Remo. Henk en Liesbeth rapporteren dat ze in 3 uur onafgebroken wandelen 15 kilometer wegwerken en dan eigenlijk niet echt moe zijn en tot slotte heb ik nog nooit zoveel kilometers in januari gefietst.

  Groet,

  Harold

 • Harold Bouwman

  Teamcaptain

  08/01/2018

  EVEN VOORSTELLEN...

  Of het de goede voornemens zijn of iets anders weet ik niet, maar ons team is van vier naar zeven leden gegroeid. Als dat geen geweldig nieuws is! Tijd om iedereen even voor te stellen

  Harold

  Ik ben een fanatiek fietser, goed in de polder tegen de wind in en op korte explosieve klimmetjes. Precies wat de Mont Ventoux bij uitstek NIET is. Ik heb twee keer deelgenomen aan Alpe d'HuZes en weet waar ik aan begin. Het meest frustrerende van klimmen vind ik dat het zo langzaam gaat, maar de pijn in de benen kan ik goed verdragen. Ik ben de initiatiefnemer van dit team met als aanleiding mijn broer waarbij ongeveer twee jaar geleden MS geconstateerd werd.

  Henk en Liesbeth

  Henk en Liesbeth zijn mijn ouders en wandelen graag. Dat moet ook wel, wil je de uitdaging van 20 kilometer bergop wandelen aangaan. Hoewel ik het leven van mijn ouders zuur heb gemaakt als puber, kan ik nu zeggen dat het lieverds zijn die voor je klaar staan. Zo dus ook voor mijn broer. Dat ze nu deze uitdaging aangaan, naast alle andere zorgen, geeft wel aan hoe gemotiveerd ze zijn om er alles aan te doen MS draaglijk te maken. Niet alleen voor mijn broer, maar voor iedereen.

  Karin

  Met collega Karin heb ik eerder al deelgenomen aan Alpe d'HuZes. Karin is echt een kanjer die zich niet zomaar laat kennen, hoe zwaar het ook is. Zo reed ik tijdens één van de beklimmingen van de Alpe naast haar en pufte ze dat het eigenlijk niet meer ging. Ik moedigde haar aan en vroeg of ze nog een tandje over had om af te schakelen. Op dat moment kwam ze erachter dat ze de halve berg op haar grote tandwiel voor had gereden. Een doordouwer eerste klas met het hart op de goede plek.

  Hermannus

  Nooit eerder fietste ik met Hermannus, maar ik heb wel de verhalen gehoord na een trainingsweekend dat hij met mijn collega's had. Toen hij liet weten graag bij het team aan te sluiten, wist ik gelijk dat we een echte teamplayer binnen haalden. Misschien is Hermannus wel een beetje bougondiër die erg van gezelligheid houdt, maar vergis je niet. Trainingen worden in vast stramien afgewerkt op de wattbike en mentaal is Hermannus niet kapot te krijgen op een berg als de Mont Ventoux. Je doet hem geen groter plezier hem aan de voet van een berg neer te zetten met de opdracht boven te komen.

  Jelle

  Vraag een deelnemer om zijn motivatie om mee te doen aan evenementen zoals KlimmenTegenMS en er komt vrijwel altijd ook een sportieve doelstelling tevoorschijn. Bij Jelle niet, die geeft het simpele, maar o zo treffende antwoord, 'omdat het nodig is'. Vorig jaar fietste Jelle tijdens Alpe d'HuZes nog naast zijn fietsmaatje bij wie hodgkin geconstateerd was en klommen ze samen vier keer naar de top. Gelukkig is dat fietsmaatje  inmiddels genezen, maar Jelle heeft helaas ook mensen in zijn omgeving met MS. De deelname aan KlimmenTegenMS lijkt voor Jelle net zoiets vanzelfsprekends als appelgebak tijdens een lange fietstocht. Kun je over iemand met zo'n instelling iets negatiefs zeggen?

  Theo

  Het is niet ongewoon dat Theo meerdere keren per dag op de fiets zit. Jaar na jaar glijdt er dan ook ongeveer 10.000 km asfalt onder zijn wielen door. Hoe mooi is het als je deze passie kan omzetten in een bijdrage aan een goed doel. Dat doet Theo dan ook met alle liefde. Vorig jaar fietste hij Alpe d'HuZes en als er geen noodweer los gebarsten was, had hij zonder enige twijfel zes beklimmingen voltooid en misschien nog wel meer. Iedereen die de Mont Ventoux van alle drie de kanten op één dag kan beklimmen mag toetreden tot een elite gezelschap dat zich de 'cinglés du Mont Ventoux' noemt. Vrij vertaald betekent dit zoiets als 'de malloten van de Mont Ventoux'. Sinds 2007 is er een nog specialer gezelschap. De Bicinglés voor de klasbakken die zes beklimming op één dag weten te voltooien. Iets voor Theo? ;-)

Voir tout
Voir tout