En poursuivant votre navigation sur https://deelnemers.klimmentegenms.nl, vous acceptez l'utilisation de cookies pour réaliser des statistiques de navigation et vous permettre de partager des contenus sur les réseaux sociaux.

Fermer

19 228,09 €

collectés sur 17 500 €

109%

projet
terminé

265

contributeurs

Partager cette page de collecte

Le projet
L'équipe
Les contributeurs
Les actus
Commentaires

Motivatie

Ongeveer 2 jaar terug werd bij mijn broer MS vastgesteld. Ik zag hoe hij en zijn vrouw hun toekomstbeeld moesten bijstellen en daar nog steeds mee worstelen. Ik zag hoe mijn ouders per dag een jaar ouder werden. Ik voelde bij mezelf het verdriet en de machteloosheid. Machteloosheid omdat vanzelfsprekende dingen voor iemand met MS niet meer vanzelfsprekend zijn en je daar als directe omgeving niets aan kan veranderen. Vanwege de afstand tussen de woonplaatsen van mijn broer en mij is het sowieso lastig hulp te bieden in alledaagse dingen. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nu hulp in alledaagse dingen terwijl je eigenlijk in de bloei van je leven zit? Gelukkig kan ik iets betekenen door mij in te zetten via KlimmenTegenMS en de Mont Ventoux zo vaak mogelijk met de racefiets te beklimmen.

Doelstelling

De primaire doelstelling is het ophalen van geld dat nodig is om onderzoek naar een effectieve behandeling van MS mogelijk te maken, want onderzoek is de sleutel naar leven met of zelfs zonder MS. Mijn broer neemt deel aan een DNA-onderzoek waarin medicatie gekoppeld wordt aan DNA-profielen. Dit om in een vroeger stadium van MS te bepalen welke medicatie goed kan werken. Ik zie dit als een soortgelijk onderzoek als dat van Dr. Inge Huitinga naar microglia-clusters in de hersenen en het signaleren van MS in een vroeg stadium. Vorig jaar stelden de stichtingen MoveS en MS research 100.000 euro beschikbaar voor dit onderzoek. Dat het geld dat jullie doneren bij onderzoek terechtkomt waar mijn broer direct mee te maken heeft, voelt enorm goed.

Natuurlijk is er dan ook nog de sportieve doelstelling, die sterk gekoppeld is aan het weer. De Mont Ventoux is onberekenbaar en de temperatuurverschillen tussen het dal en de top kunnen enorm zijn. Het kan 10 juni regenen, hard waaien of juist bloedheet zijn. De doelstelling is altijd de Mont Ventoux zo vaak mogelijk te beklimmen. Bij goed weer hoop ik drie beklimmingen op de racefiets te doen en als er dan nog iets in de tank zit een extra beklimming off road met de mountainbike.

Team

Alleen is maar alleen... Het is heel fijn dat er altijd wel mensen te vinden zijn die niet alleen willen sponsoren maar ook zelf in actie komen. Collega Karin is één van die personen en wil heel graag twee beklimmingen doen. Samen hebben we eerder al deelgenomen aan Alpe d'HuZes en we weten wat een enorm goed gevoel het geeft om je in te zetten voor een goed doel, maar bovenal hoe noodzakelijk dit is om het verschil te maken tussen wel of geen onderzoek naar vreselijke ziektes. Ook mijn ouders nemen deel en gaan de uitdaging van 20 kilometer bergop wandelen aan. En dan zijn er nog de fietsers Hermannus, Jelle en Theo die helaas ook in eigen omgeving gezien hebben hoe noodzakelijk onderzoek naar ernstige ziekten zoals MS is. Voel jij je geroepen, dan ben je altijd welkom in ons team!

Sponsoren

SPONSORS GEZOCHT!! Een bijdrage van jou aan KlimmenTegenMS kan rekenen op een enorme waardering van ons. Als wij ons verplaatsen in jou als donateur weten we dat er zat goede doelen zijn die graag geld van je ontvangen. Kiezen tussen deze doelen is zoiets als 'kill your darlings'. Dus wij doen ook graag iets terug... niet alleen beklimmen we de Mont Ventoux, ook zullen we speciale acties op touw zetten. Denk aan de verkoop van wijnen of een heerlijk diner. Wil je op de hoogte blijven van die acties, check dan regelmatig deze actiepagina of volg ons op facebook. In welke vorm, hoeveel en zelfs aan welk team van KlimmenTegenMS je ook doneert... ontzettend bedankt!!

Hartelijke groet,

Harold --  Facebook

Karin --  Facebook

Henk & Liesbeth

Hermannus -- Facebook

Jelle 

Theo

Voir tout
 • 20/11/2017

  Harold Bouwman

  Teamcaptain
  (Créateur de la page)

 • 28/11/2017

  Karin Severein

  Teamlid

 • 13/12/2017

  Liesbeth Bouwman

  Teamlid

 • 13/12/2017

  Henk Bouwman

  Teamlid

 • 30/12/2017

  Hermannus Stegeman

  Teamlid

 • 01/01/2018

  Jelle Koolwijk

  Teamlid

 • 03/01/2018

  Theo Schlijper

  Teamlid

Voir tout

13/07/2018

Hermannus Stegeman

324 €

Donaties en wijnverkoop!

03/07/2018

Harold Bouwman

29 €

Inzamelacties van Sepp en Fieke

26/06/2018

Astrid Van Lunteren

88,81 €

Klanten van Gezond & Wel Nijkerk, hartelijk dank!

20/06/2018

Jan-Willem van Straten

10 €

Mooie foto op de TOP van Henk en Liesbeth Bouwman groet Neeltje en Jan-Willem

20/06/2018

Henk Bouwman

19,28 €

Actie Grand Café de Postkamer, Nijkerk

13/06/2018

Theo Van der Voordt

20 €

Mooi dat Sake Zijlstra meegefietst heeft!

08/06/2018

Nienke van der Zanden

10 €

07/06/2018

100 €

Succes met de beklimmingen! (Gefeliciteerd met je verjaardag Karin :-))

07/06/2018

Bert Tukkers (Flusso BV)

25 €

Karin doneert haar verjaardagstaart aan KTMS !

06/06/2018

Margriet Tromp

15 €

Voir tout
 • Harold Bouwman

  Teamcaptain

  04/06/2018

  Flusso Goede Doelen Diner 2018

  Afgelopen vrijdag 1 juni was het Goede Doelen Diner bij Flusso. Een beproefd concept dat voorgaande jaren georganiseerd werd voor Alpe d'HuZes maar dit jaar voor het eerst in het teken stond van 3 goede doelen waaronder KlimmenTegenMs. De weken voor het diner was het nog heel veel ren en vliegwerk om alles voor elkaar te krijgen, want er komt heel wat bij kijken voor 55 gasten een vier gangen diner op tafel te krijgen zonder dat je een euro uitgegeven hebt aan ingrediënten of diensten. Maar wat is het geweldig dan te zien dat alles op zijn plek valt op de avond zelf.

  Om 18:00 uur kwamen de eerste gasten aan die verwelkomt werden met een Lingeparel als welkomsdrankje. De stemming was ontspannen en veel mensen waren toch wel verrast door de aankleding die mogelijk gemaakt is door Schoot verhuur en events. Nadat iedereen plaats had genomen aan één van de vier lange tafels werden er prachtige gerechten geserveerd. We hebben genoten van Tartaar van rauwe tonijn op Japanse wijze, asperge cremesoep met gerookte lamstong, varkenshaasmediallons met garnituur en tot slot appel crumble met creme van witte chocolade en vanille roomijs. Grote dank aan Edwin Wildeman die het op zich heeft genomen deze gerechten perfect getimed onze kleine bedrijfskeukentje uit te krijgen.

  Natuurlijk is het de bedoeling iedereen een leuke en ontspannen avond te bezorgen maar ook niet zonder even een moment te nemen om stil te staan waar we dit allemaal voor doen. Tussen de gerechten door heb ik een presentatie gegeven waarin ik duidelijk probeerde te maken welke stempel een diagnose van een ernsige ziekte kan drukkken op het leven van een patiënt maar ook op de omgeving. Helaas voor veel mensen erg herkenbaar door eigen ervaringen en dan valt er een stilte in de zaal. Hier en daar een traan en een moment van bezinning om daarna ook weer te relativeren en te genieten van de avond en blij te zijn met de mensen die we om ons heen hebben.

  Tja... en toen voor sommige een hoogtepunt van de avond, voor sommige een dieptepunt. Ieder jaar gaan we met SVH (mijn fietsclubje) naar het Teutoburgerwald om daar een rit van pakweg 110 kilometer te fietsen in het heuvellandschap. Hoewel we een toerclub zijn wordt deze rit gezien als een officieus clubkampioenschap en wordt er knetterhard gereden. Dankzij al mijn wintertrainingen kwam ik dit jaar als eerste terug bij de bus en kon ik als één van de eerste plaatsnemen aan de biertafel. Want we zijn tenslotte in Duitsland. Naast mij zat Frank die ineens opmerkte dat hij 'verloren' had van een vent met haar op zijn benen. In zijn ogen geen echte wielrenner. Hij besloot hier iets aan te doen en ging op de terugweg met de pet rond om geld op te halen om mijn benen te harsen. En vrijdagavond was het zover, ik mocht centraal plaatsnemen en het was opvallend hoe graag sommige collega's of vrienden een harsstrip van mijn been wilde trekken. Maar hé.... alles voor het goede doel en dit geintje leverde maar liefst ruim 220 op.

  Dat was dan onze laatste grote actie. Nu op naar de Mont Ventoux! De eerste teamleden zijn al vertrokken de rest volgt donderdag. We zijn er klaar voor. Veel geld opgehaald? --> CHECK, Goed getraind? --> CHECK, Gladde benen --> CHECK

  Groet,

  Harold

  Team Broer: Henk en Liesbeth, Hermannus, Karin, Theo, Jelle

   

 • Harold Bouwman

  Teamcaptain

  28/05/2018

  Het aftellen is begonnen

  Nog maar 13 dagen en dan is het zover.... dan vieren we de verjaardag van Karin! Karin vond het een goed idee om op haar verjaardag de Mont Ventoux een paar keer te beklimmen. Een groot voordeel is dat je dan misschien wel een extra stukje taart kunt eten ;-)

  Afgelopen zaterdag hadden we ook een 'feestje'. Bij Bever outdoor in Deventer hebben we een dag voor de deur op de tacx gefietst om aandacht te vragen voor KlimmenTegenMS en geld in te zamelen. Het concept was even leuk als simpel. Bever had een aantal cadeaubonnen gesponsord (totale waarde van 120 euro) die wij verdeeld hebben over 100 enveloppen. Voor 5 euro sponsoring mocht iemand een envelop openmaken. Om het geheel aan te kleden hadden we een mooie presentatie met KTMS banners en een powerpoint die een link legde tussen de reclame campanges van Bever en KlimmenTegenMS. Bever weet namelijk dat niet iedereen een buitenmens is, maar niemand is een binnnenmens. Laat dan ook niemand door MS een binnenmens worden en steun onderzoek naar MS! Ondanks het eigenlijk te warme weer (minder aanloop) toch een mooie 330 euro opgehaald!

  Vrijdag 1 juni staat onze laatste grote actie op het programma voordat we afreizen naar de Mont Ventoux. Bij Flusso in Leusden ontvangen we maar liefst 55 gasten die in ruil voor sponsoring genieten van een 4 gangen diner. Alle ingrediënten zijn gesponsord en we hebben hulp van de top kok Edwin Wildeman die zich belangeloos inzet. Het was nog behoorlijk rennen en vliegen om alles voor elkaar te krijgen, want het valt niet mee om bijvoorbeeld 4,5 kilo tonijn, 5 kilo witte asperges en 60 porties aardappelgratin gratis en voor niets te regelen. Maar het is gelukt en het beloofd een geweldige avond te worden.

  En als we dat gehad hebben, is het bijna zover. Nu nog maar 13 dagen. Wat gaat het ineens snel! Het hele team heeft keihard getraind en zo ontzettend veel inzet getoond om geld op te halen dat ik daar als (aangewezen) teamcaptain emotioneel van kan worden. Als ik eraan denk wat we nu al allemaal samen beleefd en voor elkaar gekregen hebben, voel ik mij zo trots en blij dat het lastig is precies uit te leggen. En misschien moet je het ook wel zelf meemaken om het te kunnen voelen. Doe dat vooral! Volgend jaar is er weer een editie van KTMS en doe er aan mee, want eigenlijk zou iedereen dit in zijn leven een keer mee moeten maken.

  Groeten,

  Harold

  Team Broer (Henk, Liesbeth, Hermannus, Karin, Theo en Jelle)

 • Harold Bouwman

  Teamcaptain

  13/05/2018

  Trainen, trainen, trainen....We zijn er klaar voor!

  De onvoorspelbare Mont Ventoux

  Hermannus is onlangs met zijn gezin naar de Mont Ventoux geweest om alvast de berg te verkennen en stevig te trainen. Dat de berg erg onvoorspelbaar is bleek wel weer. Op zondag waaide je bijna van je fiets af aan de kant van Malaucene en was het laatste deel naar de top zelfs gesloten. Dinsdag bracht zware regenbuien met hagel en een sneeuwstrom op de top (https://twitter.com/Hermannus/status/991266130198052865). Helaas moesten er zelfs 10 renners met onderkoelingsverschijnselen van de top gehaald worden. Woensdag sloeg het weer om en volgde er dagen met prachtig fietsweer. Veel zon en op de top relatief weinig wind. Laten we hopen dat we ook die omstandigheden op 10 juni treffen. Met bijna 6800 hoogtemeters en ruim 280 kilometer zit de berg bij Hermannus al goed in zijn benen.

  KlimClassic

  Theo en ik (Harold) zijn op Hemelvaartsdag in alle vroegte naar Maastricht gereden om vandaar uit de KlimClassic te rijden. Een prachtige tocht van 170 kilometer door de voerstreek van de Ardennen. Het zal je niet verbazen dat je in de Ardennen de nodige hoogtemeters kan maken en dus goed de klimbenen kunt trainen. We hebben een prachtige maar pittige dag in het zadel beleefd en zijn zeer tevreden met het resultaat. Ben je benieuwd naar onze prestaties? Check dan hier de rit van Harold of Theo.

  Tecklenburger Rundfahrt

  12 mei was het opnieuw heel vroeg dag voor Theo want om 6 uur stond hij al bij Hermannus voor de deur. Vervolgens reden ze om half 7 bij mij de straat in en waren we vertrokken naar Ibbenburen (Duitsland). Onderweg pikte we Karin nog op en zo stonden we 's ochtends aan de start van de Tecklenburger rundfarth. Maar liefst 160 kilometer door het prachtige landschap van Tecklenburg bezaaid met mooie vakwerk huisje en glooiende velden en in bossen verstopte hellingen. En die hellingen mochten er zijn! Maar liefst 27 stuks hebben we overwonnen en dat in combinatie met het aantal kilometers was zeker voor Karin en Hermannus nog een uitdaging.

  Duintoppen route

  Henk en Liesbeth hebben 12 mei gebruikt om in de duinen te trainen. Het blijft als wandelaar lastig om effectief te trainen voor het beklimmen van een berg maar ik denk dat ze daar inmiddels wel in geslaagd zijn. De steile hellingen van de allerhoogste duinen in Nederland in combinatie met stukken mul zand is een echte uitdaging. Maar wat is Nederland mooi! Wij fietsers trokken allemaal naar het buitenland maar waarom eigenlijk? En dat Henk en Liesbeth geen genoeg kregen van Nederland blijkt ook wel weer uit de maar liefst 25 kilometer die ze gelopen hebben. Chapeau!

 • Harold Bouwman

  Teamcaptain

  23/04/2018

  DrukDrukDruk

  Iedereen heeft er wel eens last van... DrukDrukDruk. En dan is het ineens alweer weken geleden sinds het laatste nieuwsbericht. Dus bij deze weer eens een vlugge update. Met de zomer volop in het land is het trainen in een volgende versnelling gekomen. Een groot deel van het team is een lang weekend bij de wielerherberg Eifel all in geweest. Zoals de naam al zegt is dit een verblijf op een prachtige fietslocatie waar je volledig verzorgt wordt zodat je alleen nog maar aan fietsen hoeft te denken. Dus eten wordt voor je gekookt en zelfs je was wordt gedaan! Een absolute aanrader! (https://www.wielerherberg.nl/). De wielerherberg wordt gerund door de vader van een Flusso collega en zij besloten voor iedere gast een bepaald bedrag over te maken naar het goede doel. Dit heeft een geweldige donatie opgeleverd van 650 euro! Grote dank daarvoor.

  Samen met al die andere donaties zijn we al enige tijd geleden keihard door de grens van 10K heen gegaan. En dan te bedenken dat we nog volop plannen hebben. Zoals Hermannus tijdens onze teammeeting zei: "Ik ben nog niet eens begonnen". We gaan dus nog wel even door en ik ben ontzettend benieuwd waar we uiteindelijk op uitkomen. Nu is het al een geweldig bedrag maar iedere euro meer maakt ook meer onderzoek mogelijk en brengt daarmee een doorbraak in de strijd tegen MS dichterbij. Naast de wijn die we nog steeds verkopen (www.teamflusso.nl) kun je mij (Harold) op 26 mei een dag lang zien fietsen voor de Bever outdoor winkel in Deventer. Hermannus zal voor de verandering zijn verjaardag vieren maar wil geen verjaardagscadeau voor zichzelf. Liever ziet hij een prachtige donatie aan KlimmenTegenMS.

  Dat waren voor nu de hoogtepunten, hopelijk laat een volgende update minder lang op zich wachten.

  Groet,

  KTMS team Broer

 • Harold Bouwman

  Teamcaptain

  01/04/2018

  Wat een kleine wereld

  Er was eens een waterpolovereniging in het kleine dorpje Bergambacht waar twee leden het spontane idee kregen Jelle een handje te helpen door een wijnverkoop op touw te zetten. Natuurlijk heb je dan wat promotie nodig en anno 2018 gebruik je daar onder andere whatsapp en facebook voor. Nu gaat er natuurlijk niets boven échte persoonlijke aandacht. Een enthousiast of aangrijpend verhaal raakt ons over het algemeen meer, dan een berichtje dat je op je telefoon leest. En soms heb je daar net even wat hulp bij nodig... of noem het puur geluk.

  Tijdens de avond van de grote wijnverkoop bij de waterpolovereniging bleek de coach van het eerste team wel erg veel van wijn te weten. In het bijzonder de wijn die wij verkopen. De beste man bleek, zonder dat we het wisten, de importeur van onze wijnen te zijn en heeft met zijn enthousiasme veel mensen weten te overtuigen deze heerlijke wijnen te kopen om daarmee onderzoek naar MS mogelijk te maken. Super bedankt!

  Ook zo benieuwd naar onze wijnen? Bestellen kan nog op https://www.teamflusso.nl/

  Groet,

  KTMS team Broer

 • Harold Bouwman

  Teamcaptain

  26/03/2018

  WANTED!

  We zijn hard opzoek naar een professionele kok die zich met alle liefde belangeloos in wil zetten op 1 juni om het Goede doelen Diner bij Flusso in Leusden in goede banen te leiden.

  Op 1 juni toveren we Flusso om van IT bedrijf naar restaurant en zetten we alles in het werk om 40 tot 50 gasten een fantastische avond te bezorgen in ruil voor sponsoring aan KlimmenTegenMS (of één van de andere twee goede doelen die door Flusso gesteund worden).

  We werken zoveel mogelijk met deelproducten/gangen en we zoeken een kok die het hoofd koel houdt, alles in goede banen leidt en zorgt dat alles fraai gepresenteerd bediend kan worden door het team dat meedoet aan het evenement.

  Het Flusso goede doelen diner staat in het teken van KlimmenTegenMS, Duchenne Heroes en de Hollandse 100. Zelf neem ik deel aan KlimmenTegenMS. Wil je meer weten over mijn motivatie check dan even de actiepagina!

  Ben jij deze kok of ken je hem/haar dan horen we het graag!

  Groet,

  KTMS team Broer

 • Harold Bouwman

  Teamcaptain

  11/03/2018

  Wat een mooie shirts

  Hebben jullie de afgelopen periode misschien het shirt-ontwerp van KTMS voorbij zien komen? Al goed gekeken naar het rechter mouwtje? Daar zie je namelijk het prachtige Flusso logo wat ons een toezegging van maar liefst 2.500 euro opleverde! Grote dank aan Flusso die zo begaan is met dit project en naast alle andere steun die ze geeft ook nog eens shirtsponsor is geworden. We kunnen niet wachten tot de kleding klaar is en we deze met trots kunnen dragen.

  Tot die tijd rijden we nog even in de shirts van vorig jaar of eigen kleding en worden de nodige trainingskilometers gemaakt. Op het moment dat ik dit schrijf wordt door een aantal teamleden de ontwakingstocht gereden die georganiseert is door de wielervereniging uit Driebergen. Traditioneel is dit voor velen de officiële opening van het seizoen. Zelf heb ik gisteren de benen getest in de Omloop van Vlaanderen en daar heb ik voor het eerst kennis gemaakt met het rijden over kasseien. Phoe, misschien dat ik dan nog wel liever 2 uur achter elkaar klim naar de top van een mooie berg met een weerstation op de top ;-) Henk en Liesbeth, de lopers uit het team, trainen ook hard door en lieten weten afgelopen zaterdag nog 20 kilometer afgelegd te hebben. Dat klinkt toch wel alsof ze heel aardig op schema liggen!

  Tot slot nog een kleine update over de sponsoring. De wijnactie is een groot succes en ook de plekjes voor het diner worden langzaam maar zeker bezet (www.teamflusso.nl). Voorlopig ligt nog even de focus op de verkoop van wijn in ruil voor sponsoring, maar we zijn ook al aan het denken over andere ludieke, sympathieke acties. Het doel staat nog op 7.500 euro wat we al gehaald hebben als we de toezegging van Flusso meerekenen. Dit had ik nooit durven dromen toen ik mij inschreef en nu ben ik eigenlijk alleen nog maar benieuwd naar waar we eindigen. Natuurlijk deels om de prestatie om zoveel geld op te halen, maar nog veel meer omdat iedere euro het onderzoek naar MS mogelijk maakt. En wat verlang ik naar een doorbraak in een dergelijk onderzoek!!

  Groet,

  Harold

  +

  Henk, Liesbeth, Hermannus, Karin, Theo en Jelle

 • Harold Bouwman

  Teamcaptain

  26/02/2018

  ZUID VELUWE TOCHT

  Afgelopen zaterdag was het zover, onze eerste gezamenlijke training met het fietsende deel van het team. Het was kraakhelder winterweer met een flinke wind uit het oosten en een graad of 5 onder 0. Warm aankleden was dus wel nodig en na een kop koffie zijn we vanuit Dodewaard vertrokken. Vooral het eerste deel was hard werken tegen de wind in. Na een aantal kilometers door de open vlakte staken we de rivier over en kregen we de eerste (kleine) klimmetjes voorgeschoteld bij Doorwerth en Oosterbeek. Hier ligt ook het klimmetje over de prachtige Italiaanseweg waar je zou kunnen denken dat je in het buitenland bent. Na de nodige kilometers was het tijd om even warm binnen te zitten met koffie en appelgebak, want het mag immers ook gezellig zijn ;-)

  Het was van tevoren al bekend dat er niveauverschillen zijn in onze groep en de sterkere renners deden daarom wat meer kopwerk. Er werd goed op elkaar gelet om de groep bij elkaar te houden. Maar toch blijft 100 kilometer fietsen in deze kou een behoorlijke opgave en richting het einde was het nodig om nog een pauze in te lassen. Theo wist wel een leuk adresje.... Met die man kun je wel op vakantie, want een paar minuten later zaten we als (misschien minder fris ruikende) wielrenners tussen sjiek geklede gasten aan een bord kreeftenbouillon. Daarna was het toch echt tijd voor het laatste stuk waarbij we in de laatste kilometers nog weer getrakteerd werden op forse tegenwind. We hebben samen een mooie prestatie neergezet en een ontzettend gezellige dag gehad. Op naar de volgende gezamenlijke training!

   

 • Harold Bouwman

  Teamcaptain

  23/02/2018

  Teamtraining en wijnverkoop

  Het is alweer bijna anderhalve week geleden sinds het laatste nieuwsbericht dus tijd om weer een korte update te geven. Er is veel gaande en dat blijkt ook wel uit de donaties die maar binnen blijven komen. Grote dank daarvoor!! We knallen bijna door de 4 duizend euro grens en dat is echt geweldig. Op naar......5 duizend? 7... of zouden we zelfs 10 kunnen halen? Dromen mag ;-)

  Teamtraining

  Ons team komt uit verschillende delen van het land en er wordt daardoor niet veel samen getraind. Zelfs het contact loopt grotendeels via app-groepjes. Laat nu niet de indruk ontstaan dan we geen echt team zijn, want ik heb al lang ontdekt dat we een hele mooie mix in huis hebben van mensen die elkaar zullen helpen door dik en dun. Morgen zullen de fietsers uit ons team voor het eerst gezamenlijk een tocht fietsen vanuit Dodewaard. Bij deze georganiseerde tocht van 100 kilometer kunnen we bewijzen dat we er voor elkaar zijn! Voor sommigen van ons is het één van de eerste ritten buiten en dan tref je het wel met een temperatuur van 0 tot -6 graden. In combinatie met een stevige wind uit het noord-oosten beloofd het een rit te worden die we ons nog wel even herinneren.

  Wijnverkoop

  De wijnverkoop is bijna 2 weken geleden gestart en slaat goed aan. De eerste bestellingen zijn bezorgd en woon je niet te ver uit de buurt heb je de kans dat er ineens één van de teamleden met een racefiets en een rugzakje wijn voor je deur staat. Nu gaan er 'slechts' 6 flessen in een rugtas en ik kan mij voorstellen dat je meer besteld van deze heerlijke wijn ;-) Dus heb je binnenkort een feest, borrel of wordt je regelmatig uitgenodigd voor een verjaardag waarbij je geen inspiratie hebt voor een cadeau.... deze wijnen zijn een uitkomst! Maar ook een bestelling van één flesje om samen met je geliefde te genieten bij de kachel is mogelijk en waarderen wij net zo goed. Bestellen doe je via www.teamflusso.nl.

  Ik kan mij voorstellen dat bestellen via www.teamflusso.nl wat verwarrend is als je daarmee team Broer van KlimmenTegenMS wilt steunen, maar dat kan ik uitleggen. Flusso is het bedrijf waar Karin en ik werken en draagt als bedrijf goede doelen een warm hart toe. Voorheen namen we met een bedrijfsteam deel aan Alpe 'd HuZes maar sinds dit jaar zijn er verschillende collega's die deelnemen aan verschillende goede doelen. De wijnverkoop is een gezamenlijke actie van deze goede doelen en om dat weer een beetje te kunnen communiceren is de webshop TeamFlusso genoemd. Bestel je via de webshop dan ontvang je een mail ter bevestiging. In deze mail zit een linkje naar de actiepagina's en je kiest dan voor KlimmenTegenMS om te doneren. Is je donatie binnen dan proberen wij je bestelling zsm te leveren.

  In het volgende nieuwsbericht zal ik laten weten hoe onze tocht verlopen is. Hopelijk met een paar mooie foto's ;-)

  Groeten,

  Harold, Henk, Liesbeth, Karin, Hermannus, Jelle en Theo

 • Harold Bouwman

  Teamcaptain

  12/02/2018

  Webshop live!!

  Het is zover!! Vanaf nu kun je in de webshop van team Flusso terecht om je vriend, vriendin, man, vrouw, buren, broer, zus, kennis, fietsmaatje, collega of wie dan ook te verwennen met een een mooie wijn. Wit, rosé of rood, je kunt voor alles bij ons terecht.

  https://www.teamflusso.nl/

  Wit

  Een fruitige, volle witte wijn met medium body heeft een lange, prettige afdronk. Prachtige strogele kleur met sterke florale en fruitige aroma’s als kruisbes en appel. De wijn is fris droog en in balans en met een intense en vrij lang aanhoudende finale. Te genieten bij zomerse gerechten, tijdens de BBQ of gewoon als borrelwijn. Echt een feestje in het glas!

  Naam en jaargang: Barinas Blanco, 2017
  Herkomst: Bodegas Alceno, Jumilla, Spanje
  Druiven: Sauvignon Blanc (85%) en Airen (15%)
  Alcohol: 13%

  Rosé

  Soepele, fruitige rosé met medium body en een lange, prettige afdronk. Zeer geschikt als terraswijn. Heldere zalmkleur met intense florale en fruitige aroma’s als kersen, aardbeien, witte bloemen, meloen en bosbessenyoghurt. De wijn is fris droog en in balans en met een intense en lang aanhoudende finale met in de nasmaak munt en bessen. Te genieten bij salade, tapas zoals gedroogde worst, kipgerechten, gamba’s, pastagerechten en paella. Haal de zomer alvast in huis!

  Naam en jaargang: Barinas Rosado, 2017
  Herkomst: Bodegas Alceno, Jumilla, Spanje
  Druiven: Monastrell (100%)
  Alcohol: 13%

  Rood

  De Escapada Tinto, met een leuk fietsertje op de fles, is een stevige rode wijn met donker fruit, hinten van chocolade en een zweem van eikenhout. Dit is een krachtige begeleider van bijvoorbeeld stoofpotjes en warme, winterse gerechten. De stevige tannines kenmerken een goed bewaarpotentieel. Men krijgt terecht geen genoeg van deze rode wijn.

  Naam en jaargang: Escapada Tinto, 2015
  Herkomst: Casa Santos Lima, Lissabon, Portugal
  Druiven: mix van Castelão, Touriga Nacional en Syrah
  Alcohol: 13%

  Rood++

  De luxe, complexe Joya (Portugees voor “juweeltje”) is voor de fijnproever. Deze robijnrode topper heeft een intens aroma met tonen van rijpe braam, kaneel en zongedroogde krenten. De soepele, gebalanceerde tannines met wat houttonen zorgen voor een zachte, lange afdronk. Hij is samengesteld uit een mix van traditionele Portugese druivensoorten en een vleugje Franse Syrah. De druiven kennen een traditionele wijnbereiding (plukken, persen, vergisting) en hebben een rijping van vier maanden in eikenhouten vaten ondergaan. Hierdoor komen de subtiele hout- en vanilletonen naar voren. Drink hem bij stevige kazen, vlees- en pastagerechten en wild. Let op: hij is nog lekkerder dan vorig jaar!

  Naam en jaargang: Joya, 2016
  Herkomst: Casa Santos Lima, Lissabon, Portugal
  Druivensoorten: Touriga Nacional (30%), Castelão (35%), Cabernet Sauvignon (25%) en Syrah (10%)
  Alcohol: 13%

Voir tout
Voir tout