Cookies help us delivering our services on https://deelnemers.klimmentegenms.nl. If you keep browsing this website, you are accepting our use of cookies for statisitic purpose and social network functionalities.

Close

Janne's jakhalzen!

10 910 €

raised so far. Fundraising target 6 000 €

181%

project
over

193

donations

Donate

Team page

Share this fundraising page

Project
Team
Donations
Blog
Comments

Waarom kom jij in beweging tegen MS?
Na jaren van een komen en gaan aan onverklaarbare lichamelijke klachten en na vele bezoeken aan therapeuten en specialisten werd 'Janne' (Janne luistert ook naar de naam Rianne Grooteman :-) ) oktober 2018 gediagnosticeerd met de chronische ziekte Multiple Sclerose (MS). Voor de beeldvorming: Rianne is een jonge (34), energieke en intelligente vrouw, moeder van Sem (7) met een meer dan gezonde dosis humor, doorzettingsvermogen en ambitie. Je zou echt kunnen zeggen dat 'geen berg haar te hoog is'.... en laat dat nou juist een mooi bruggetje zijn....

Wij zijn team 'Janne's jakhalzen', bestaande uit Emile Kunkeler, Mischa van Saus en Jarno Kunkeler, echte fietsfanaten en beste vrienden van Rianne. Daarnaast zijn Marianne Dubbeld (stiefmoeder) en Merel Sprenger (stiefzus) leden van het team; zij zullen de berg te voet beklimmen!
Ondanks dat we geschokt en verdrietig zijn, enorm met Rianne meeleven en haar proberen te helpen waar we kunnen, voelde het als 'maar we willen meer doen'. Een aantal weken geleden is daarom gezocht naar initiatieven om niet alleen Rianne maar alle mensen die MS gediagnosticeerd zijn, een hart onder de riem te steken en op een of andere manier te helpen. Een combinatie van fietsen of lopen, een zowel fysieke als mentale uitdaging en het inzamelen van geld voor meer onderzoek naar de vreselijke, slecht te voorspellen en letterlijk zenuwslopende ziekte werd gevonden in het project 'Klimmen tegen MS'. En het mooie is, Rianne gaat zelf ook (stukken) lopen!!

Het is geen toeval, dat bestaat niet, dat wij onze actie zijn begonnen in de week van de collecte voor MS (19 - 24 november 2018, http://www.nationaalmsfonds.nl/doneren/).... Dat heeft gewoon zo moeten zijn. Help Rianne en andere toppers die MS gediagnosticeerd zijn, via meer en diepgaandere onderzoeken aan meer inzicht in deze verschrikkelijke ziekte, door ons te steunen. De tekst die wij op het web zullen verspreiden, is simpel:
Voor iedereen die tegen MS moet vechten en voor onze Rianne Grooteman in het bijzonder, vechten wij (Emile, Mischa, Jarno, Marianne en Merel) ons 10 juni 2019 omhoog tegen de Mont Ventoux met #KlimmentegenMS. Wie helpt ons om ons doel te bereiken?! #DonerenIsHelpen #JannesJakhalzen #OpgevenIsGeenOptie.

Wat is het doel dat je hoopt te bereiken?
Het belangrijkste doel is uiteraard zoveel mogelijk geld inzamelen voor meer onderzoek naar de oorzaak van MS en de sleutel tot het vinden van een genezend medicijn! Het doel wat we op dit moment als team hiervoor hebben gezet is misschien ambitieus maar zonder ambitie geen uitdaging! En zo zit het team ook in elkaar!

Naast dit 'hoofddoel' hebben we een heel belangrijk, tweede doel. Rianne en onszelf een onvergetelijke dag(en) bezorgen. Samen met elkaar een uitdaging aangaan, samen met elkaar zijn, samen huilen, samen lachen, SAMEN ZIJN!

En natuurlijk is er dan nog de fysieke uitdaging.... Want de Mont Ventoux is voor ons alle 5 een bucketlist ding(etje :-)). Alle 5 zullen we op de dag zelf tot het uiterste gaan, binnen de grenzen van wat fysiek gezien op dat moment mogelijk is. Uiteraard gaan we voor 3x omhoog en zullen we hier onze trainingsschema's op inrichten; we gaan ervoor!

Waarom moeten mensen juist jouw actie steunen?
Natuurlijk hopen we dat heul, heul, heeuuulll veul mensen (woi benne Langedoikers, dus ffies wat dialect tussendeuuur.... :-)) onze actie steunen en aan ons team doneren maar dat is echt niet het belangrijkste. Het gaat er niet om aan wie of welk team gedoneerd wordt maar dat er gedoneerd wordt!!

See all
 • 18/11/2018

  Jarno Kunkeler

  Teamcaptain
  (Team creator)

 • 18/11/2018

  Emile Kunkeler

  Teamlid

 • 18/11/2018

  Mischa van Saus

  Teamlid

 • 28/11/2018

  Marianne Dubbeld

  Teamlid

 • 04/02/2019

  Merel Sprenger

  Teamlid

See all

12/06/2019

Marcel Aalderink

25 €

Voor Rianne's Mega prestatie :)

11/06/2019

Marcel Aalderink

90 €

Voor en door de teamprestatie

11/06/2019

Wim Koning

25 €

10/06/2019

G. v.d. Linden

15 €

10/06/2019

Jan Ouwehanx

10 €

Vandaag gaat collega Marianne de berg op. Ben trots op haar!. Heel veel succes!

09/06/2019

Saskia Timmer-Braas

5 €

07/06/2019

Daniel Lark

20 €

Ontzettend veel sterkte en liefde toegewenst.

07/06/2019

R. Niazi

10 €

07/06/2019

Alexander de Haan

10 €

I wish all participants, but in particular Mischa van Saus, lots of success on this great challenge!

07/06/2019

Amanda Groos

10 €

See all
 • Jarno Kunkeler

  Teamcaptain

  21/11/2018

  It giet oan!!!

  Vanaf vandaag zijn we online en gaan we ervoor!!!

  #DonerenIsHelpen #JannesJakhalzen #OpgevenIsGeenOptie #MontVentouxHereWeCome

See all
See all