Cookies help us delivering our services on https://deelnemers.klimmentegenms.nl. If you keep browsing this website, you are accepting our use of cookies for statisitic purpose and social network functionalities.

Close

Oldenzaal tegen MS

10 164 €

raised so far. Fundraising target 8 000 €

127%

project
over

258

donations

Donate

Team page

Share this fundraising page

Project
Team
Donations
Blog
Comments

Anouk:
Op 10 juni 2019, zal ik alweer voor het 4e jaar op een rij, lopend de Mont Ventoux beklimmen. Vooral mijn eerste ervaring met de berg heeft mijn leven compleet veranderd, sindsdien heb ik een doel en elk jaar weer iets om naartoe te trainen.
Ongeveer 10 jaar geleden kreeg ik op 21 jarige leeftijd de diagnose MS, er volgde een heftige periode, maar gelukkig gaat het nu erg goed met mij!
Helaas ken ik erg veel lotgenoten waarbij dat niet het geval is, voor hen loop ik elk jaar weer die berg op. Er is nog steeds veel geld nodig voor onderzoek, sponsor ons team en dan komt die MS-vrije wereld steeds een stapje dichterbij. Alvast heel hartelijk bedankt!

Denise:
Hallo, ik ben Denise, moeder van 3 geweldige kids: Bridget (9) en Jayvon (5) en (stiefzoon) Wesley (17) en woon samen met mijn vriend Richard. Toen ik 17 jaar oud was, kreeg ik de diagnose MS en wat een rollercoaster was dat, veel ups en downs gehad, nu 17 jaar later, hoop ik dit jaar, voor de derde keer, de Mont Ventoux, lopend te bedwingen. De eerste keer was een geweldige ervaring, ik ben er zoveel sterker door geworden en aangezien ms nog steeds bestaat wil ik er zelf ook alles aan doen om ms te bestrijden. Ja, ik wil een ms vrije wereld, dus ja, ik loop de Mont Ventoux weer op en ja, ook ben ik dit jaar weer blij met elk sponsorbedrag wat ik krijg, dus wie wil mij helpen?

Aafke:
Ik ben Aafke Brons.

Dit jaar loop ik samen met Oldenzaal tegen MS de Mont Ventoux. Mijn vriendin Katja vroeg mij eind vorig jaar of ik samen met haar de uitdaging aan wou gaan om voor haar zusje Anouk de berg op te klimmen. Ik heb daar geen seconde over getwijfeld. Natuurlijk ga ik samen die uitdaging aan om zo ook geld op te halen voor onderzoek naar een MS vrije wereld.

Linda:
hallo ik ben Linda Weda en ik loop de Mont Ventoux. Mijn motivatie? Dit is heel simpel mijn tante is vorig jaar veel te jong gestorven aan de gevolgen van MS en het zusje van mijn vriendin heeft MS. Dus ik loop mee om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek voor een MS vrije wereld.

Katja:
Mijn naam is Katja Verbeek

Waarom ik mee doe. Heel simpel. Mijn zusje Anouk, heeft MS en voor haar loop ik de berg op. Zij gaat dit jaar voor de 4de keer ondanks haar ziekte. In 2017 was het voor mij de 1e keer en nu ga ik voor de 2de keer. Heb er heel veel zin in.

Pascal & Sem:
Hoi hoi, op 10 juni 2019 ga ik, Pascal Landheer (41 jaar) samen met mijn lieve, slimme en sterke zoon Sem Groot Rouwen (10 jaar) de grote, geweldige en prachtige reus/berg beklimmen. De eerste keer was ik echt super enthousiast geworden door het verhaal wat Anouk Woordes mij vertelde. De klim in 2017, deed mij glimlachen van oor tot oor. Daar ging ik met mijn brace en 2 stokken samen met Maxime naar boven, het was fantastisch. Je komt in je eigen flow en alles is genieten. Mijn MS is nu stabiel, maar heeft door drie zwangerschappen een behoorlijke klap gehad. 
Die ervaring op de berg wil ik ook graag Sem laten beleven, hoe mooi en geweldig het is om bijna door de wolken te lopen. Maxime en ik hebben onwijs gelachen en genoten en ben ook heel blij dat mijn lieve familie, vrienden en bekenden mij zo goed gesponserd hebben zodat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan het goede doel! Steun mij en Sem!

Mareen:
Mijn naam is Mareen. Op 26 maart 2017 heb ik voor het eerste meegelopen met Oldenzaal tegen MS, vorig jaar heb ik mij aangesloten bij de organisatie en dit jaar beklim ik op 10 juni de Mont Ventoux.
Ik heb 7 jaar een relatie gehad met iemand die MS heeft. Ik heb van dichtbij mogen ervaren wat MS betekent voor patient en naasten. MS heb je NIET alleen.

Daarom zet ik mij in voor een MS vrije wereld!

Ellen:
Hoi, ik ben Ellen. Ik woon in Haaksbergen samen met mijn man Peter en onze 3 tieners Luuk, Niek en Lotte. Toen Mareen mij vroeg om samen de Mont Ventoux op te lopen tegen MS, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Jarenlang heb ik samen gewerkt met mijn collega die MS heeft. Ik heb van dichtbij ervaren hoe slopend deze ziekte is. Dus hoe mooi is het dat je op deze manier iets kan bijdragen. Wat er voor mij een speciaal tintje aangeeft is dat ik mee mag lopen in het team Oldenzaal tegen MS, ik ben nl. geboren en op gegroeid in Oldenzaal. Een echte Boeskool !

Arjan:
Hallo, ik ben Arjan en ik loop samen met mijn vriendin Marleen Lansink mee om onze vriendin Anouk te steunen in haar strijd tegen MS. Ze heeft al meerdere keren de berg beklommen en ik zou graag eens meemaken wat voor een geweldige ervaring dit is voor haar en alle andere deelnemers. Het uitzicht, de klim, de gezelligheid, het afzien maar uiteraard ook de overwinning!

 

 

 

 

 

www.oldenzaaltegenms.nl

 

See all
 • 24/10/2018

  Anouk Woordes

  Teamcaptain
  (Team creator)

 • 24/10/2018

  Denise Harperink

  Teamlid

 • 07/11/2018

  Aafke Brons

  Teamlid

 • 07/11/2018

  Linda Weda

  Teamlid

 • 07/11/2018

  Katja Verbeek-Woordes

  Teamlid

 • 08/01/2019

  P Landheer

  Teamlid

 • 30/01/2019

  Marleen Lansink

  Teamlid

 • 06/02/2019

  Mareen Smithuis

  Teamlid

 • 06/02/2019

  Ellen Nijland-Vastert

  Teamlid

 • 11/02/2019

  Arjan Beuger

  Teamlid

See all

24/06/2019

Tieneke van Lindenhuizen

10 €

14/06/2019

Daantje Rotteveel

4 €

14/06/2019

Jarno Spijker

10 €

14/06/2019

Tieme Alberts

35.21 €

Namens het team Met MS naar de top. Het laatste bedrag om op de 10.000 uit te komen!

14/06/2019

Anouk Woordes

10 €

Op naar de 10000

14/06/2019

Jason Hale (Hotel Hutter)

50 €

13/06/2019

Laura Westerbrink

7.50 €

Top gedaan!

12/06/2019

J. Boekholt-van Gils

5 €

11/06/2019

Rutger Go (Hypotheek Visie Centrale BV)

250 €

10/06/2019

Linda Hilderink

5 €

See all
 • Anouk Woordes

  Teamcaptain

  02/05/2019

  Fantastische opbrengst wandeling Oldenzaal tegen MS

  Op zondag 7 april liepen 280 enthousiaste wandelaars mee met de wandeling van Oldenzaal tegen MS. Doel van dit evenement is om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose (MS) en om deze aandoening onder de aandacht te brengen.

  ‘Wij als organisatie zijn heel tevreden over deze derde editie van onze wandeling, natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten, maar met 280 deelnemers en een opbrengst voor onderzoek naar MS van 2160,- euro, kunnen wij niet anders dan met een glimlach terug kijken op deze dag. Zet daarom zondag 5 April vast in jullie agenda, dat is de datum van onze wandeling in 2020.’ Aldus Anouk Woordes (voorzitter Oldenzaal tegen MS).

  Voor de fanatieke wandelaars, was er dit jaar voor het eerst, ook een route van 25 kilometer lang. De eerste enthousiaste lopers stonden dan ook al vroeg klaar voor vertrek bij Pannenkoekhoes ‘De Stroper’ in de Lutte.
  Genietend van het heerlijke weer en de prachtige natuur liepen de deelnemers de verschillende routes in de omgeving van De Tankenberg. Op de helft van de tocht, bij de pauzeplek, stond de organisatie klaar, was daar een heerlijk kopje koffie of thee met een donut verkrijgbaar, voor een vrije gift. Ook stonden daar wat kraampjes voor promotionele doeleinden en met informatie over MS.

  Nu staat de volgende uitdaging voor de deur: De drie Oldenzaalse MS-patiënten Anouk Woordes, Denise Harperink en Pascal Landheer beklimmen namelijk, samen met een team bestaande uit vrienden en familie van de dames, op 10 juni de Mont Ventoux in Zuid Frankrijk tijdens het evenement Klimmen tegen MS. Om zoveel mogelijk sponsorgeld te verzamelen organiseerden zij onder andere de wandeling van afgelopen zondag. 

 • Anouk Woordes

  Teamcaptain

  16/03/2019

  wandelt u mee tegen MS?

  Beste Lezer,

  Wandeling Oldenzaal tegen MS
  Zondag 7 april is het dan eindelijk zo ver, na maanden van voorbereiding, hebben wij dit jaar maar liefst 6 verschillende routes uitgestippeld, voor onze wandeling tegen MS. Tijdens de verscheidene tochten wandel je door de wonderschone en veelzijdige omgeving rondom de Tankenberg in Twente. Voor de fanatieke wandelaar, is er dit jaar, nieuw, een extra lange route van 25 kilometer, daarnaast hebben we routes van 18 km, 12 km en 6 km lengte.

  We hebben dit jaar opnieuw  geprobeerd rekening te houden met personen die wat minder goed ter been zijn. Daarvoor hebben we een route uitgezet over een volledig verhard pad, deze route is daardoor geschikt voor rolstoelen/ scootmobielen, maar ook erg geschikt om bijvoorbeeld met de kinderwagen te bewandelen. Daarnaast hebben we een korte route van ongeveer 1 kilometer.

  De verschillende routes voeren je onder andere langs onze pauzeplek, waar wij klaar staan met koffie en wat lekkers in ruil voor een vrije gift. Op deze plek, kun je met behulp van de MS Experience Toolkit van de MS vereniging, ook ervaren hoe het is om zelf MS te hebben. Verder staan er enkele promotionele/ informatieve standjes.

  Wij doen ons uiterste best om deze dag voor iedereen toegankelijk te maken en tot een succes te maken. Lijkt het je leuk om ook mee te wandelen? Geef je dan nu op via oldenzaaltegenms@gmail.com

  De start van de wandeling vindt plaats bij restaurant Pannenkoekhoes de Stroper aan de Bentheimerstraat 25 in de Lutte. De langste afstanden ( 18 en 25 km) mogen al starten vanaf 09.00 uur en de overige afstanden kunnen starten tussen 09.30 uur en 11.30 uur.
  Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro per persoon en kinderen t/m 12 jaar mogen gratis deelnemen.

  Waarom doen wij dit?
  Vanaf 2016 doen wij ieder jaar met een team mee aan het evenement Klimmentegen MS. Het doel van Klimmen tegen MS is het één of meerdere keren beklimmen van de Mont Ventoux, per fiets of (hard-) lopend. Elke deelnemer moet minimaal 500 euro aan sponsorgeld ophalen, wat volledig besteed wordt aan onderzoek naar MS.

  Op 10 juni 2019, gaan wij met een team bestaande uit; inmiddels 11 personen uit Oldenzaal en omgeving, met- en zonder MS, lopend vanuit het Franse plaatsje Malaucène naar de top van de Mont Ventoux. Dit allemaal om aandacht te vragen voor Multiple Sclerose en om geld op te halen voor onderzoek naar deze nare ziekte.

  In Nederland alleen al, lijden er zo’n 17.000 mensen aan deze ziekte. Multiple sclerose is een chronische aandoening aan het centrale zenuwstelsel MS. Het is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen en is zeer ingrijpend voor zowel de persoon zelf als zijn of haar omgeving. Helaas is MS nog niet te genezen en daarom is onderzoek hard nodig. Steun ons op weg naar een MS-vrije wereld en wandel mee of doneer. Alvast heel hartelijk bedankt namens alle MS-patiënten.

  Hopelijk tot ziens bij onze wandeling op 7 april!


  met vriendelijke groet,

  Anouk Woordes (voorzitter)

 • Anouk Woordes

  Teamcaptain

  18/01/2019

  Wandeling tegen MS

  Op zondag 7 april organiseren wij voor alweer het 3e achtereenvolgende jaar de wandeling: 'Oldenzaal tegen MS'. We hebben verschillende routes door de prachtige Twentse natuur uitgezet, met als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar Multiple Sclerose.

  Start van de wandeling vindt plaats bij restaurant Pannenkoekhoes de Stroper aan de Bentheimerstraat 25 in de Lutte. 
  Er zijn verschillende routes, van 1, 6, 12, 18 en 25 kilometer uitgezet, daarnaast is er een route van ongeveer 5 km lang over een volledig verharde weg en daardoor geschikt voor kinderwagens en/of rolstoelen. Deze verharde route kan verlengd worden met nogmaals 5 km. U ziet, voor ieder wat wils!
  Voor de 25 en 18 km kan er gestart worden van af 09.00 uur 's morgens, de overige afstanden kunnen tussen 09.30 uur en 11.30 uur starten.

  Inschrijven kan ter plekke, maar we prefereren inschrijving vooraf, dat kan via oldenzaaltegenms@gmail.com.

  Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro per persoon, kinderen t/m 12 jaar mogen gratis deelnemen.

  Op de pauzeplek is koffie of thee met wat lekkers verkrijgbaar voor een vrije gift.

  Heel graag tot ziens op zondag 7 april!

 • Anouk Woordes

  Teamcaptain

  07/01/2019

  Wandeling tegen MS

  Op 7 april organiseert Oldenzaal tegen MS voor de derde keer een wandeling door de Twentse natuur om sponsorgeld op te halen voor de deelname van team Oldenzaal tegen MS aan het evenement Klimmen tegen MS.

  Meer info volgt

See all
See all