Cookies help us delivering our services on https://deelnemers.klimmentegenms.nl. If you keep browsing this website, you are accepting our use of cookies for statisitic purpose and social network functionalities.

Close

5 074.95 €

raised so far. Fundraising target 1 000 €

507%

15
days left

20

donations

Donate

Team complete

Share this fundraising page

Project
Team
Donations
Blog
Comments

 

 

Samen met mijn vriend Arno wil ik in 2019 de Ventoux fietsen voor MS. Wij fietsen als team heldHAFtig ter herinnering aan mijn vader Fons.

Bij mijn vader is na een periode van veel onderzoeken en onzekerheden MS geconstateerd. Aan de ene kant een opluchting omdat je eindelijk weet wat er aan de hand is. Aan de andere kant breekt er een leven van veel onzekerheden, ziekenhuisbezoeken en terugvallen aan. Niet weten wanneer de volgende aanval komt, wat deze aanval nu weer zal doen en welke gevolgen je hieraan overhoudt. 

Pap had helaas een vrij agressieve vorm van MS, waardoor hij al snel zo ver achteruit ging zodat hij in een rolstoel belandde. Hier werd hij steeds afhankelijker van. Door zijn ziekte moest hij veel dingen opgeven waar hij van hield. Zijn baan waar hij zo hard voor gewerkt had en zo veel van hield kon hij niet meer uitoefenen. Het maken van muziek op de bas bij de Beesehofkapel, zijn lust en zijn leven ging niet meer. Uiteindelijk kon hij nog maar sporadisch een nummertje meespelen, waar hij dan ook enorm van genoot. 

Ondanks alle tegenslagen, bleef pap altijd positief in het leven staan en probeerde hij overal het beste van te maken. Hij begon een eigen bedrijfje, zodat hij toch nog vorr een deel zijn werk kon blijven doen. Waarom? Omdat hij niet stil kon zitten en wist dat hij zo mensen kon helpen die bij de grotere bedrijven niet terecht konden. Hij was dan ook altijd enorm blij als hij weer iemand positief nieuws kon brengen. Ook bleef hij lid van de Beesehofkapel en de carnavalsvereniging. Ook al kon hij niet meer actief meespelen, achter de schermen deed pap wat hij kon. Ons huis was dan ook altijd een vast rustpunt tijdens het ziekenbezoek op carnavalszaterdag. De hele vereniging was dan altijd welkom en iedereen kon even uitpuffen van alle ervaringen en even op adem komen en opwarmen. Gewoon genieten van een gezellig moment samen voor iedereen.

Hoe vaak het leven ook tegenzat pap bleef altijd opgewekt en positief. Hij probeerde overal het beste van te maken en stond altijd voor iedereen klaar om gte helpen waar hij maar kon. Zijn levensmotto was dan ook 'als je niet kunt wat je wil, moet je willen wat je kunt'.  Pap was hierin een enorm voorbeeld voor ons maar ook voor vele anderen. Doorzetten en steeds je doelen en wensen aanpassen aan je mogelijkheden.

Een grote wens van pap was dat er meer duidelijkheid komt naar de oorzaak van MS en dat er medicijnen komen die MS kunnen bestrijden. Hem kunnen we er helaas niet meer mee helpen, maar er zijn nog vele anderen die hier wel enorm bij geholpen zijn. Wij willen de Ventoux een aantal keren gaan beklimmen om geld in te zamelen om de wens van pap dichterbij te brengen. Op deze manier hoop ik vele anderen de pijn en het verdriet die pap, wij als gezien en iedereen die pap lief was te kunnen besparen.

 

 

 

 

 

See all
 • 23/10/2018

  hanneke smeets

  Teamcaptain
  (Team creator)

 • 04/03/2019

  Arno Heijnen

  Teamlid

See all

25/05/2019

Monique Kruitz

35 €

25/05/2019

Liske Schoutessen

20 €

05/05/2019

Nienke Haga

100 €

25/04/2019

Oma Heijnen

80 €

25/04/2019

Mariëlle Jeukens

25 €

21/04/2019

Rutger van Dinther (BS de Meridiaan)

3 681.45 €

12/04/2019

Hanneke Smeets

381 €

Sponsorgelden cupcakes

10/04/2019

Hanneke Smeets

485 €

15/03/2019

Annie Nijskens

7.50 €

Zet ``m op!

31/01/2019

Imke Willems

25 €

Heel veel succes van Paul en mij!!
See all
 • hanneke smeets

  Teamcaptain

  01/11/2018

  Cupcake actie

  Op de vergadering van de fietsclub hebben we cupcakes verkocht om sponsorgeld in te zamelen. Met een totale winst van €134 toch een geslaagde actie.

See all
See all